Savivaldybė inicijuoja diskusijas dėl Kretingos Rotušės aikštės ateities

Naujienos: Savivalda , 2019-11-21 02:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Kretingos rajono savivaldybė inicijuoja atviras diskusijas su gyventojais ir ekspertais dėl centrinės miesto aikštės ateities. Kokios Rotušės aikštės reikia – išspręsti šį kretingiškiams svarbų klausimą bus siekiama rengiant parodą, organizuojant konferenciją bei viešą diskusiją ir vykdant visuomenės nuomonės apklausą.

„Norime, kad Rotušės aikštė taptų dar vienu traukos centru. Norime, kad aikštė būtų patogi ir patraukli visiems – aplinkiniams gyventojams, jaunimui, šeimoms, senjorams, verslui ir organizacijoms, kurios čia organizuoja renginius. Suprantame, kad ši vieta labai svarbi gyventojams, todėl kviečiame visus išsakyti savo norus, poreikius ir lūkesčius“, – sako Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Įžanga diskusijoms taps ir atsiminti Rotušės aikštės istoriją kvies paroda, kuri veiks Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos erdvėse nuo lapkričio 28 d. iki 2020-ųjų sausio 5 d.

Gruodžio 10-ąją konferencija ir vieša diskusija „Kokios Rotušės aikštės norime?“ kartu suburs ekspertus ir gyventojus. Renginyje pranešimus skaitys istorikai, architektai, landšafto specialistai, miestų vystymo ekspertai, kurie apžvelgs Rotušės aikštės istoriją nuo XVII amžiaus iki dabar, aptars aikštės ir skvero problematiką bei kartu su gyventojais diskutuos apie jos vystymo perspektyvas.

Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje vyksiančioje atviroje diskusijoje išsakyti savo nuomonę dėl Rotušės aikštės kviečiami visi gyventojai.

Po renginio startuos kartu su sociologais rengiama reprezentatyvi Kretingos rajono gyventojų apklausa, kuri padės atskleisti visuomenės nuomonę dėl centrinės miesto aikštės ateities ir vystymo vizijos. Atlikus apklausą bus parengtos išvados ir rekomendacijos, kurios taps pagrindu tolimesniems žingsniams planuojant Rotušės aikštės vystymą.

Parodą, konferenciją bei viešą diskusiją, gyventojų apklausą organizuoja Kretingos rajono savivaldybė kartu su Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija.


Daugiau informacijos:
Simona Dumčiūtė
Kretingos rajono savivaldybės mero padėjėja
Tel.: +370 686 64812
El. p.: simona.dumciute@kretinga.lt
www.kretinga.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN