Raseinių r. Ariogalos gimnazija respublikinio konkurso – akcijos ,,Sveikatos fiesta 2019“ nugalėtoja

Naujienos: Švietimas , 2019-11-06 20:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Raseinių r.

Raseinių r. Ariogalos gimnazija jau antrus metus dalyvavo Sveikatos ugdymo veiklų konkurse-akcijoje „Sveikatos fiesta 2019“ ir tapo nugalėtoja. Šiais metais iš visos Lietuvos konkurse dalyvavo 9177 ikimokyklinukai, mokiniai, mokytojai, visuomenės sveikatos priežiūros specialistai, sveikatos ugdymo koordinatoriai. Darbai atskirose amžiaus grupėse buvo vertinami už sveikos gyvensenos integralumą, pasirinktos idėjos bei veiklos aktualumą, jos įgyvendinimo kūrybiškumą, individualumą, atlikimo kokybę, estetiškumą.

Nugalėtojai iš 16 ugdymo įstaigų spalio 10–12 dienomis dalyvavo aktyvių veiksmų dienose Lenkijoje, kurias organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Ariogalos gimnazijai atstovavo ,,Sveikuolių” klubo veiklos koordinatorė Vilma Šegždienė, kuri parengė per 2019 metus gimnazijoje vykusių veiklų aprašymą ir vaizdinę medžiagą.

Pats svarbiausias aktyvių dienų išvykos akcentas buvo apsilankymas pagal sveikatingumo programą dirbančioje mokykloje, susitikimas su bendruomene. Nustebino netoli Tykocino miestelio esanti pagrindinė mokykla „Podstawowa w Dlugolece”, kurioje mokosi tik 58 mokiniai ir ikimokyklinukai. Netikėta tai, kad mokykla, jog nebūtų uždaryta, rengia paraiškas ir dalyvauja įvairių fondų skelbiamuose projektuose, taip ji sugeba gauti daug lėšų erdvėms sutvarkyti, ugdymo procesui tobulinti. Puikios mokyklos veiklos visose srityse, pasidalijimas gerąja patirtimi sužavėjo dalyvius.

Pažintis su krašto istoriniais, kultūriniais ir gamtiniais objektais Balstogėje, Supraslėje praplėtė kiekvieno dalyvio akiratį. Apsilankymas Gamtos ir miško muziejuje paliko didelį įspūdį, ekspozicijos labai tikroviškos ir įrengtos pagal skirtingas temas. Ypač patiko ekskursija pėsčiomis po Belovežo girią – vienintelę Europoje, kurios nepalietė žmogaus ranka. Lipiny kaime dalyvavome edukacinėje programoje, kurios metu puikios lenkų šeimininkės ne tik pristatė šalies kulinarinį paveldą, bet pakvietė gaminti sveikuoliškus patiekalus, po to jais vaišintis. Be šios smagios veiklos išvykos dar lankėmės Narevo nacionaliniame parke, karalių ir didikų pamėgtame Tykocine, o Krypno kaime susipažinome su bajorų gyvenimu kaime. Čia sodybos šeimininkai Tomašas ir Barbara Pacai buvo parengę dalyviams unikalių edukacijų bei pramogų. Taip pat labai svarbus organizatorių suplanuotas akcentas apsilankymas Seinuose – čia apžiūrėjome katalikų baziliką, kurioje nemažai savo gyvenimo metų praleido vyskupas ir poetas Antanas Baranauskas. Aplankyti jo kapą bei paminklą turėtų kiekvienas lietuvis…

Džiugu, kad „Sveikatos fiestos“ organizatoriai suteikė galimybę dalyvauti netradicinėse veiklose, aktyviai leisti laiką, nes tai skatina mokinių ir mokytojų motyvaciją saugoti sveikatą ir ugdyti sveikos gyvensenos gebėjimus, pasidalinti gerąja patirtimi.

Vilma Šegždienė, Raseinių r. Ariogalos gimnazijos mokytoja


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN