Kretingoje įrengtas naujas, unikalaus landšafto gamtos parkas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-10-22 17:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Pietinėje Kretingos miesto dalyje įrengtas naujas, unikalaus landšafto, 10 hektarų ploto Jauryklos upės parkas, kviečiantis apsilankyti tiek ramaus poilsio gamtoje išsiilgusius kretingiškius bei miesto svečius, tiek ir aktyvesnio laisvalaikio mėgėjus.
„Siekiame sukurti kuo geresnes sąlygas kretingiškių ir miesto svečių poilsiui bei laisvalaikiui, - sako Kretingos rajono meras Antanas Kalnius. – Tad be unikalaus Jauryklos upės parko, šį rudenį bus baigti ir centrinėje Kretingos dalyje esančio Pastauninko parko rekonstrukcijos darbai. Taip pat tikimės artimiausiais metais sutvarkyti „Senąjį“ bei „Lapyno“ parkus, puoselėjame planus rekonstruoti ir Kretingos dvaro parką“, - sako Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.
Jauryklos upės parke iš viso įrengta virš 3 km ilgio naujų sveikatingumo bei gamtinių edukacinių takų su įvairiais mediniais tilteliais ar lieptais. Poilsiautojai čia atras ir 5 landšafto apžvalgos aikšteles, iš kurių atsiveria įdomių gamtos objektų vaizdai, net kelias vaikų žaidimų aikšteles su smėlio lauku ir laipiojimo įrenginiais, sūpynėmis bei kt.
Gamtos parke taip pat įrengtas muzikiniams renginiams ir bendruomenės šventėms skirtas amfiteatras, nusileidimo takeliai judėjimo negalią turintiems žmonėms, informaciniai stendai, viešieji tualetai bei kt.
Beje, jau šį šeštadienį 12.00 val. ir 15.00 val. Jauryklos upės parke kretingiškiai ir miesto svečiai kviečiami į nemokamas pažintines ekskursijas. Jų metu bus galima ne tik susipažinti su naujai įrengtu Kretingos miesto parku, atrasti įdomiausias jo vietas, bet ir sužinoti kuo ši vieta svarbi Kretingai bei kuo šis parkas išsiskiria iš kitų.
Ekskursijas ves Jauryklos upės parko projekto bendraautorius, Klaipėdos universiteto doc. dr. Jonas Abromas. Ekskursijos prasidės nuo įėjimo į parką ties P. Vileišio gatve (būtina išankstinė registracija tel. 8 445 73102 arba el. p. tic@kretingosturizmas.info).
Jauryklos upės parko sutvarkymo projektas vykdytas pagal Klaipėdos universiteto ir architektūros, urbanistikos ir dizaino centro „Baltijos kraštovaizdžiai“ parengtą galimybių studiją. Parko įrengimo darbai pradėti 2017-aisiais, tačiau laikinai buvo sustabdyti pernai Savivaldybei nutraukus sutartį su darbus netinkamai vykdžiusiu rangovu. Darbai atnaujinti šių metų pavasarį, Savivaldybės skelbtą naują viešųjų pirkimų konkursą laimėjus UAB „Arkosta“. Bendra Jauryklos upės parko įrengimo projekto vertė – beveik 358 tūkst. eurų, iš jų ES lėšos – 247,6 tūkst. eurų, valstybės biudžeto – beveik 21,8 tūkst. eurų, Kretingos rajono savivaldybės biudžeto – 89 tūkst. eurų.


Daugiau informacijos suteiks:
Antanas Kalnius
Kretingos rajono meras
Mob. 8 619 31341
El. p. antanas.kalnius@kretinga.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN