Stasio Girėno gimtinėje-muziejuje į pirmąją pilietiškumo pamoką rinkosi pirmokai

Naujienos: Švietimas , 2019-09-20 19:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Rugsėjo 19-ąją jau vienuoliktąjį kartą į Vytogalą, Stasio Girėno gimtinę-muziejų, tradiciškai sukviesti garsių lakūnų vardais pavadintų mokyklų – Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos, Upynos Stasio Girėno vidurinės ir Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos – pirmokai. Čia vaikams pravesta pirmoji pilietiškumo pamoka.



Pamoka muziejuje prasidėjo muzikiniu kūriniu ir Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos direktoriaus Arūno Aleksandravičiaus ir pavaduotojos Sandros Vaičikauskienės kalba. Jie pasidžiaugė gausiu mokinių skaičiumi ir tuo, kad Lietuvoje yra šių garsių lakūnų garbei pavadintų mokyklų. Pasveikinti mažuosius Šilalės rajono gyventojus ir svečius atvyko Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis, jo pavaduotojas Tadas Bartkus ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rasa Kuzminskaitė. Jie pradinukams linkėjo atkaklumo, siekiant išsikeltų tikslų, savo pasiekimais garsinti savo kraštą, kaip tai darė Stasys Girėnas ir Steponas Darius, daug žinių ir gerų rezultatų.

Kiekvienam pilietiškumo pamokos dalyviui įteiktas Savivaldybės mero pasirašytas sveikinimas ir saldžios dovanėlės. Iš viso įteikti 125 sveikinimai.

Po iškilmingosios renginio dalies mokinių laukė kiek kitokios pamokos: policijos pareigūnė Rasa Sadauskytė drauge su policijos bičiuliu Amsiu vaikus mokė saugaus eismo taisyklių, vėliau mokiniai pakviesti į Stasio Girėno muziejų, kur muziejininkė Lina Gudeliūnienė parodė filmą apie garsius lakūnus ir jų istorinį skrydį per Atlantą.




Rūta Janavičiūtė
Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus atstovė spaudai
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Stasio-gireno-gimtineje-muziejuje-i-pirmaja-pilietiskumo-pamoka-rinkosi-pirmokai


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN