Akmenės rajono verslumo skatinimo hakatonas

Naujienos: Švietimas , 2019-09-20 00:51
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Naujieji mokslo metai Akmenės gimnazijoje prasidėjo itin darbingai. Paskutinis projekto „Verslumo laboratorija“ renginys, 8 akademinių valandų trukmės „Akmenės rajono verslumo skatinimo hakatonas“ subūrė daugiau nei šimtą dalyvių – jaunuolių, verslininkų ir politikų, atvykusių iš Akmenės rajono kaimiškųjų vietovių. Renginio metu buvo diskutuojama, kaip skatinti jaunimo verslumą Akmenės rajone, kokios priemonės būtų efektyviausios.

Diskusijoje dalyvavo Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos viceprezidentė Urtė Petrulytė, Ventos gimnazijos direktorė Daiva Gricienė, seimo nario Valiaus Ąžuolo patarėja Judita Žilienė, Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Rekis, savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Arnolda Ruškienė, verslininkai – Simona Bijanskienė ir Arūnas Ostrauskis. Renginio dalyviai taip pat aktyviai įsitraukė į diskusiją, o paklausti – kiek gera gyventi Akmenėje, skyrė 8 ir daugiau balų. Sulaukėme svečių ir iš Elektrėnų – jaunimo centro darbuotoja Justina Zaleckienė pristatė jaunimo vasaros užimtumo ir integracijos į darbo rinką programą. Renginio eigoje visi dalyviai buvo suskirstyti į keturias darbo grupes ir gilino savo žinias mokymų vadovų Nerijaus Miginio, Aido Gedmino pagalba. Pasak jaunuolių, renginys buvo įtraukiantis ir naudingas, o ir mintis pradėti kurti verslą tampa vis artimesnė!

Tai - Akmenės rajono Akmenės gimnazijos ir partnerio - asociacijos “Aliaus kelionės” projektas „Verslumo laboratorija“ (Nr.: AKME-LEADER-6a-J-7-1-2018), įgyvendinamas pagal Akmenės rajono vietos veiklos grupės Akmenės rajono kaimo plėtros 2015-2023 metų strategiją. Projekto tikslas - skatinti Akmenės rajono kaimiškų vietovių moksleiviško jaunimo verslumą ir iniciatyvumą per švietėjiškas veiklas. Bendra projekto vertė 4420,00 Eur (Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtros, Lietuvos valstybės biudžeto ir asociacijos “Aliaus kelionės” lėšos).

Eglė Radionova, Akmenės rajono Akmenės gimnazija.

Informacija Akmenės rajono vietos veiklos grupės interneto svetainėje, žr. nuorodą http://akmenesvvg.lt/2019/09/11/verslumo-skatinimo-hakatonas/

Pateikė papildytą Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) Arnolda Ruškienė

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/jaunimo-verslumo-skatinimo-hakatonas/845


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN