Šiaulių miesto bendruomenės susitelkimo simbolis – šventinė eisena ir motorizuotos kolonos paradas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2024-09-05 21:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

2024 m. rugsėjo 6–7 d. Šiaulių gatvėse netrūks šurmulio – vyks didžiausia ir laukiamiausia miesto šventė „Šiaulių dienos 788“. Vienas svarbiausių šventės akcentų – tradicinė šventinė eisena ir motorizuotos kolonos paradas. Kiekvienais metais eisena stebina savo originalumu ir įvairove, aktyviu miesto įstaigų, įmonių, organizacijų įsitraukimu, dovanojančia širdžiai mielą reginį žiūrovams. Šiais metais rugsėjo 6 d. 19 val. prasidėsiančioje eisenoje žygiuos daugiau nei 5500 dalyvių, prie kurių prisijungs garsi ir triukšminga motorizuota kolona – ją sudarys 196 transporto priemonės. Tikimasi, kad šis įspūdingas reginys suburs šiauliečius ir miesto svečius, demonstruodamas bendrystę ir meilę miestui.
Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

„Šiaulių dienos“ – viena svarbiausių miesto švenčių, į kurią skuba miestelėnai ir miesto svečiai, sugrįžta studentai, kuriuos kaskart pasitinka renginių gausa: Šiaulių kultūros centro, miesto mokyklų, organizacijų bei kitų institucijų konferencijos, parodos, ekskursijos, knygų pristatymai ir šventiniai koncertai. Tačiau vienas žavingiausių renginių – šventinė eisena – miesto bendruomenės susitelkimo simbolis, kuriai ilgainiui didėjant bei tobulėjant prisijungė ir motorizuota kolona. Šiais metais, švenčiant 788-ąjį Šiaulių miesto gimtadienį, į eiseną ir motorizuotos kolonos paradą aktyviai įsitraukė įmonės, nevyriausybinės organizacijos, mokyklos, darželiai ir kitos save pristatyti miestiečiams ir svečiams suinteresuotos įstaigos.
Šiemet vieningą atmosferą „Šiaulių dienų“ eisenoje kurs 90 delegacijų, tai sudaro daugiau nei 5500 dalyvių. Prie jų prisijungs ir miesto gatvėmis riedės 196 transporto priemonės. Kūrybinės sąjungos, klubai, nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, įmonės ir kitos įstaigos originaliai atskleis savo organizacijos veidą ir parodys, kokias idėjas bei vertybes ji puoselėja. Eisenos dalyvių prisistatymą bus galima stebėti Prisikėlimo aikštėje. Organizatoriai džiaugiasi, kad tokia dalyvių gausa byloja apie didelį šiauliečių susidomėjimą ir norą aktyviai dalyvauti miesto šventėje. Tikimasi, kad ši eisena taps vienijančia jėga ir dovanos visiems mums nepamirštamų akimirkų.
Numatoma, kad rugsėjo 6 d. pėsčiųjų eisena pajudės 19 val. – iš Žaliūkių gatvės, prie jų prisijungs motorizuota kolona – iš Ragainės gatvės. Per Tilžės gatvę ir Aušros alėją eisena ir paradas nusidrieks iki pat Šiaulių miesto centrinio parko estrados. Čia, 20.15 val., gražiu šventės atidarymo akcentu taps jau trečius metus organizuojamas Šiaulių miesto švietimo įstaigų chorų bei visų šiauliečių bendras pasirodymas – miesto šventės atidarymo renginys „Dainuojantys Šiauliai“. Kartu su Šiaulių miesto švietimo įstaigų chorais ir operos soliste Viktorija Miškūnaite bus atliekami trys visiems puikiai žinomi kūriniai: „Lietuva“ (muzika ir žodžiai Kipro Mašanausko, aranžuotė Leonido Abario), „Mūsų dienos kaip šventė“ (muzika Vytauto Kernagio, žodžiai Vytauto Kernagio, Salomėjos Nėries, Juozo Erlicko, aranžuotė Danguolės Beinarytės, Jievaro Jasinskio ir Artūro Anusausko) ir „Mano namai“ (muzika ir žodžiai Eglės Sirvydytės, aranžuotė Danguolės Beinarytės). Vakarą tęsti kvies Viktorijos Miškūnaitės, Jurgio Jarašiaus, Artūro Anusausko ir ritmo grupės koncertinė programa „Panemunės bokštai“ ir grupės iš Ukrainos „Go_A“ koncertas.
Didžiausias miesto renginys rugsėjo 6–7 dienomis pakvies ir į kitas kultūrines iniciatyvas, šventinius koncertus ir pramogines veiklas, kurias miestiečiams dovanos įvairios Šiaulių miesto įstaigos bei bendruomenės. Visą „Šiaulių dienos 788“ programą galima rasti Šiaulių miesto savivaldybės (www.siauliai.lt) ir Šiaulių kultūros centro (www.siauliukc.lt) interneto svetainėse.
Atkreipiamas dėmesys, kad eisenos metu mieste bus ribojamas eismas. Rugsėjo 6 d. nuo 17.45 val. stabdomas eismas Žaliūkių g. nuo J. Jablonskio g. iki Tilžės g., kol rikiuosis eisena ir taip pat stabdomas eismas Ragainės gatvės atkarpoje tarp Tilžės ir Kreivosios gatvių kol rikiuojasi motorizuotų priemonių kolona. 19–20.30 val. stabdomas eismas Ragainės g. (nuo Kreivosios g.), Tilžės (nuo Ragainės g.) ir Aušros al. (iki sankryžos su Žemaitės g.), kol praeis šventinė eisena ir pravažiuos motorizuotų priemonių kolona.
Šventės organizatorius Šiaulių kultūros centras ir rengėja Šiaulių miesto savivaldybė dėkoja „Šiaulių dienų 788“ mecenatui UAB „Nostrada“, generaliniam rėmėjui AB „MV Group Production“ Gubernijos gamykla, didiesiems rėmėjams: UAB „Šiaulių energija“, UAB „Bodesa“, UAB „SPLIUS“, UAB „Vilmers“, UAB „Baltik vairas“, UAB „Mano būstas“, rėmėjams: UAB „Aukstata“, UAB „LTintus“, UAB Maxima LT, UAB „Transalda“, UAB „Apsaga“, UAB „Rūta“, UAB „AR10“, UAB „Šiaulių vandenys“, UAB „Giftika“, draugams: AB „Šiaulių bankas“, UAB „RD Signs“, UAB „Kensa“, UAB „Vonin Lithuania“, UAB „Toksika“, UAB „Allianz Lietuva gyvybės draudimas“, UAB „Diab“, UAB „Nirlita“, UAB „Plungės lagūna“, UAB „Limega“, UAB „Valumina“, UAB „Elitus“, UAB „Ronelda“, UAB saugos tarnybai „Argus“, UAB „Longo LT“, gastrobarui „Dramaturgas“, pagrindiniam informaciniam rėmėjui Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai ir informaciniams rėmėjams: medijų grupei „Etaplius“, Lietuvos regionų naujienų portalui „Miesto naujienos“, dienraščiui „Šiaulių kraštas“, regioniniam radijui „Saulės radijas“, UAB „LTAdvert“.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Edita Smindriūnaitė, mob. +370 656 13 886, e. p. edita.smindriunaite@siauliukc.lt.

Žanetos Bytautienės nuotrauka


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN