VMG grupė Akmenės laisvojoje zonoje ieško 100 specialistų

Naujienos: Verslas , 2024-07-23 20:19
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Tarptautinė investicinė VMG grupė iki metų pabaigos planuoja įdarbinti dar beveik 200 įvairių sričių darbuotojų. Net 100 iš jų – Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančiose medienos perdirbimo ir baldų gamyklose.

Nuo šių metų pradžios VMG grupės įmonėse įdarbinti 75 nauji darbuotojai – 15 iš jų Klaipėdoje veikiančioje pramonės robotizacijos ir dirbtinio intelekto sprendimus kuriančioje bendrovėje „VMG Technics“ ir dar 60 – Akmenės LEZ veikiančiose gamyklose.

Anot VMG grupės Personalo direktorės Raimondos Mačiulskienės, sparčiai vystoma, reikšmingą pridėtinę vertę Lietuvai kurianti pramonės infrastruktūra Akmenės LEZ ir pajūrio zonoje toliau augins specialistų poreikį.

„Konkuruoti su didmiesčiais ir pritraukti darbuotojų į regioną nėra paprasta. Tai suprasdami, esame pasiruošę suteikti jų lūkesčius, patirtį ir žinias atitinkančias darbo sąlygas. Kaip ir visas socialines garantijas, konkurencingą darbo užmokestį, platų naudų paketą – nuo transporto, maitinimo iki sveikatos draudimo. Svarbu ir tai, kad vien per pastaruosius metus mūsų darbuotojų vidutinis darbo užmokestis ūgtelėjo 16 proc.“, – teigia R. Mačiulskienė.


Ieškoma įvairių sričių specialistų

Pirmą metų pusmetį įdarbinusi 75 naujus darbuotojus, įmonių grupė iki metų galo Akmenės LEZ veikiančiose įmonėse, planuoja įdarbinti dar per 100 darbuotojų.

Čia veikiančiose baldų, medienos drožlės plokštės gamyklose bei kartu su partneriais valdomoje tvarios statybos medžiagų gamykloje labiausiai ieškomi gamybos operatoriai, elektrikai – automatikai bei šaltkalviai – remontininkai.

Klaipėdos rajone, pramonės inovacijų parke „VMG Technics R&D Park“, kuriame veikia robotizacijos, automatizacijos, dirbtinio intelekto sprendimų kūrimo ir gamybos padaliniai, labiausiai ieškomi inžinieriai ir konstruktoriai.

Išsamų laisvų darbo vietų sąrašą potencialūs kandidatai gali rasti VMG grupės tinklalapyje.


Nuosekliai stiprinama regionų ekonomika

VMG grupė į Akmenės LEZ vystomus investicinius projektus kartu su partneriais yra investavusi iš viso daugiau nei pusę milijardo eurų.

Čia pernai atvertos dvi naujos gamyklos. Tai moderni korpusinių baldų gamykla „VMG Akmenės baldai“, kurioje per metus planuojama pagaminti 60 mln. eurų vertės produkcijos.

Taip pat su partneriais atverta tvarios statybos ir renovacijos konstrukcijų gamykla „VMG Lignum construction“, kuri yra pirmoji tokio tipo gamykla Baltijos šalyse ir vos trečioji Europoje. Pastarosios gamyklos produkcijos metiniai pardavimai turėtų siekti iki 150 milijonų eurų.
Klaipėdos rajone vystomame didžiausiame Baltijos šalyse inovacijų parke „VMG Technics R&D Park“ iki šių metų galo iš viso bus sukurta 150 darbo vietų, o bendra investicijų suma į projektą viršys 30 mln. eurų.

VMG grupė veiklą vysto penkiomis strateginėmis kryptimis – medienos perdirbimo ir tvarių medienos gaminių gamybos, atsinaujinančios energetikos, pramonės inovacijų ir technologijų, inžinerinių medienos konstrukcijų gamybos bei infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto valdymo.

Kompanijos įmonėse Lietuvoje ir Lenkijoje iš viso dirba apie 3000 darbuotojų. 90 proc. kompanijos produkcijos eksportuojama į daugiau nei 40 pasaulio šalių.


Gerda Šešplaukytė
VMG grupė
+370 653 33016
gerda.sesplaukyte@vmg.eu


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN