KVK dešimtmečio šventė

Naujienos: Švietimas , 2019-09-09 16:43
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Rugsėjo 6 dieną, Klaipėdos dramos teatre, Klaipėdos valstybinė kolegija, šventė nuostabią sukaktį – Klaipėdos valstybinės kolegijos 10 metų jubiliejų. Ši kolegija yra viena iš seniausių aukštųjų mokyklų, kurios ištakos siekia 1902 metus, o per šiuos 117 metų, kolegija turėjo net 24 pavadinimus, o 2009 metais, rugpjūčio 26 dieną, sujungiant Klaipėdos verslo ir technologijų kolegiją bei Klaipėdos kolegiją, buvo suformuota Klaipėdos valstybinė kolegija kaip vienas darinys.
Ši šventė be galo svarbi visai Klaipėdos valstybinės kolegijos akademinei bendruomenei, kas rodo, kad jau 10 metų einama reikiama linkme. Vakaro programoje dalyvavo Klaipėdos valstybinei kolegijai svarbūs asmenys, kurie prisideda prie kolegijos augimo ir stiprinimo.
Susirinkusiuosius sveikino vakaro šeimininkė – Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorė Gražina Markvaldienė, kuri paminėjo kiek daug nuveikta darbų per visus dešimt metų, didžiulę padėką išreiškė visai kolegijos akademinei bendruomenei ir kitiems partneriams.
Pasveikinti kolegijos atvyko ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, kitos aukštosios Lietuvos mokyklos, kurie linkėjo pokyčių ir sėkmingai siekti savo tikslų.
Svarbią sukaktį minint buvo nominuoti ilgiausiai kolegijoje dirbantys darbuotojai, kurie kolegijoje skaičiuoja jau ne vieną dešimtmetį. Garbingą apdovanojimą gavo ir buvusi Sveikatos mokslų fakulteto dekanė Vida Staniulienė, kuri kolegijos bendruomenei priklausė 43 metus, jai įteiktas Lietuvos respublikos Švietimo, Mokslo ir Sporto ministerijos padėkos raštas, už ilgametį atsakingą ir iniciatyvų pedagoginį ir vadybinį darbą Švietimo mokslo srityje.
Ištikimiausiems socialiniams partneriams taip pat įteikti apdovanojimai, kurių ilgametė partnerystė padeda rengti aukštos kvalifikacijos profesionalus Lietuvos verslo, sveikatos priežiūros, viešojo sektoriaus bei švietimo institucijoms. Nominacijos įteiktos šiems socialiniams partneriams: UAB „Yazaki Wiring Tecnologies; AB „Swedbank“; Radisson Blue hotel; Všį Klaipėdos universitetinė ligoninė; Klaipėdos Jūrininkų ligoninė; Respublikinė Klaipėdos ligoninė; Všį Palangos reabilitacijos ligoninė; Bį Viliaus Gaigalaičio globos namai; UAB Odontologijos centro „LELA“; UAB „Espersen Lietuva“; UAB NRG Site; A. Griciaus autotransporto įmonė.
Nominacijos išdalintos ir aktyviausiems studentams, kurie labiausiai nusipelnė sporto, kultūros, mokslo, sąvanorystės bei aktyviose veiklose. Aukštoji mokykla negalėtų sėkmingai gyvuoti be studentų, o Klaipėdos valstybinėje kolegijoje gausu gabių ir perspektyvių ateities specialistų.
Vakaro programoje netrūko įdomių pasirodymų ir staigmenų. Renginį papuošė Šeiko šokio teatro, styginių kvarteto "Musica Invino" pasirodymai, muzikinius kūrinius dovanojo Rokas Spalinskas, o gerą vakaro atmosferą palaikė renginio vedėjas Ernestas Monginas.

Nuotraukų autorius: Matas Baranauskas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN