Plungėje automobilių slalomo mėgėjai užbaigė vasarą ir pasitiko rudenį

Naujienos: Sportas , 2019-09-04 03:44
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Plungės r.

Rugpjūčio 31 dieną Plungėje vyko automobilių slalomo varžybos, kurių dalyviai trasoje pažymėjo vasaros pabaigą. Iš viso ketvirtajame slalomo serijos „Liqui Moly“ iššūkis „Eolto“ taurei laimėti“ etape buvo išdalinta lygiai 60 startinių numerių, o varžybų dalyviai susirungė šešiose skirtingose klasėse.
Tradiciškai daugiausiai dalyvių sutraukė laisvoji įskaita, o moterų įskaitoje šįkart buvo vos viena dalyvė. Kiekvienas varžybų dalyvis turėjo po tris kvalifikacinius važiavimus, o įskaitiniu varžybų rezultatu tapo geriausias užfiksuotas važiavimo laikas.
Slalomo varžybos vyko Pramonės prospekte, o trasą jame išvinguriavo ir varžybas kontroliavo automobilių sporto klubas „Tornada Racing“, padėjęs šios slalomo serijos kuratoriams iš „Kauno autoklubo“.
FWD įskaita
Priekiniais ratais varomų automobilių įskaitoje prie starto stojo 8 dalyviai. Greičiausias čia buvo Edvinas Litvinskas, kuris trasą įveikė per 49,48 sek. Antroje vietoje liko Edvinas Puidokas, atsilikęs 1,47 sek. Trečią vietą užėmė Artūras Kupčius, nusileidęs dar beveik viena sekunde.
RWD įskaita
RWD (galiniai varomieji ratai) įskaioje buvo dvigubai daugiau dalyvių – 16, o kova čia buvo labai įnirtinga. Pergalę klasėje šventė Julius Povilauskas su BMW. Jo rezultatas 49,38 sek. Darius Sukackas jam pralošė vos 0,29 sek. ir liko antras. Trečiąją vietą užėmė Darius Kutavičius, atsilikęs dar 0,4 sek. Abu jie taip pat važiavo su BMW.
Jaunių ir moterų įskaitos
Jaunių klasėje buvo trys dalyviai, taigi visi jie užėmė prizines vietas. Ant pirmojo nugalėtojų pakylos laiptelio lipo Erikas Valkeris, užfiksavęs 52,35 sek. rezultatą. Antrąją vietą užėmė Rimantas Valkeris, pralošęs 14 sekundžių, o trečia buvo Gertrūda Laurinavičiūtė, kuri atsiliko dar šiek tiek daugiau nei tris sekundes.
Ji taip pat startavo ir moterų įskaitoje. Kadangi dalyvių daugiau nebuvo, tai G. Laurinavičiūtė automatiškai lipo ant pirmojo nugalėtojų pakylos laiptelio. Verta paminėti, kad važiuojant šioje įskaitoje, ji sugebėjo keliomis sekundėmis pagerinti savo rezultatą, užfiksuotą jaunių įskaitos važiavimų metu.
AWD įskaita
Visais ratais varomų automobilių Plungėje buvo šeši. Greičiausiai trasą įveikė Ligitas Kordušas su „Audi“. Jo rezultatas – 50,44 sek. Antras čia liko Ignas Gofmanas su „Subaru“, atsilikęs 0,66 sek. Trečias buvo Donatas Černauskas su „Subaru“, pralošęs dar 1,48 sek.
Laisva įskaita
Laisvojoje įskaitoje galėjo startuoti visi norintys, todėl čia užsiregistravo net 26 dalyviai. Julius Povilauskas dar kartą įrodė savo greitį, laimėjęs RWD įskaitos važiavimus, jis šventė pergalę ir laisvojoje įskaitoje. Jo rezultatas šįkart buvo dar geresnis – 49,1 sek. Antras finišavo Edvinas Litvinskas su priekiniais ratais varomu „Mitsubishi“, o atsiliko jis tik 0,3 sek. Trečias buvo Paulius Skarbalius su BMW, kuriam iki antros pozicijos pritrūko vos 0,1 sek.
Paskutinis slalomo serijos „Liqui Moly“ iššūkis „Eolto“ taurei laimėti“ etapas įvyks rugsėjo 28 dieną, Palangoje.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN