Įvyko Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtojų apdovanojimo ceremonija (Akmenės r.)

Naujienos: Švietimas , 2024-06-13 11:34
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

2024 m. birželio 8 d. Šiauliuose įvyko 2023–2024 mokslo metų Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtojų apdovanojimo ceremonija. Per šią ceremoniją apdovanojimus – taures, žaidynių vėliavas, sportinį inventorių – atsiėmė 30 bendrojo ugdymo mokyklų ir 12 savivaldybių. Jau 19 – ąjį kartą vyksiančios Lietuvos mokyklų žaidynės – didžiausias sporto renginys Lietuvoje.

Kasmet vyksiančiame renginyje dalyvavo apie 200 000 mokinių iš 59 Lietuvos savivaldybių. Mokyklos varžosi sportinėse rungtyse tarp 14 grupių – pradedant didžiųjų miestų mokyklų grupėmis ir baigiant kaimo vietovių mokyklomis. Akmenės rajonas gali pasidžiaugti, jog tarp Lietuvos progimnazijų ir pagrindinių mokyklų trečios grupės prizininkų yra ir mūsų rajono mokykla _ Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazija. Ši Akmenės rajono bendrojo ugdymo mokykla savo (trečioje) grupėje užėmė 2 vietą. Pirmoji liko Širvintų „Atžalyno“ progimnazija, o po „Saulėtekio“ trečioje vietoje rikiavosi – Molėtų progimnazija. Iš viso trečioje grupėje varžėsi 43 bendrojo ugdymo mokyklos.

Taip pat, mūsų rajone išsiskyrė ir kita mokykla patekusi į top dešimtuką tarp Lietuvos kaimo vietovių progimnazijų, pagrindinių mokyklų. Tai – Kruopių pagrindinė mokykla. Ji užėmė 9 vietą iš 40 grupėje buvusių mokyklų – dalyvių. Šioje grupėje čempione tapo Joniškio rajono pagrindinė mokykla.

Į 19-ųjų Lietuvos mokyklų žaidynių programą buvo įtrauktos 19 sporto šakų, taip kiekvieną mokinį skatinant atrasti sau pačią tinkamiausią, įdomiausią ir labiausiai džiaugsmą teikiančią. Žaidynės sudaro sąlygas mokiniams ugdyti save, susirasti naujų draugų, išmokti siekti užsibrėžtų tikslų ir kartu su bendraamžiais pasinerti į sporto teikiamus džiaugsmus. Taip Lietuvoje skatinamas fizinis aktyvumas, sveika gyvensena.
19-osios Lietuvos mokyklų žaidynės prasidėjo 2023 m. lapkričio 5 d. ir baigėsi 2024 m. gegužės 30 d., o žaidynių metu buvo organizuoti 345 renginiai.

Lietuvos mokyklų žaidynių organizatoriai: Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra.

Dėkojame visiems dalyvavusiems ir linkime sėkmės dalyvaujant jubiliejinėse 20-ose Lietuvos mokyklų žaidynėse!


Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra
Akmenės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyrius

šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/ivyko-lietuvos-mokyklu-zaidyniu-nugaletoju-apdovanojimo-ceremonija/7044


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN