Policijos pareigūnai išaiškino asmenis, kurie neteisėtai disponavo akcizais apmokestinamomis prekėmis - cigaretėmis

Naujienos: Teisėtvarka , 2024-06-06 07:02
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

2024 m. birželio 3 d. policijos pareigūnai turėdami informacijos, kad asmuo, gim. 1999 m., galimai sodo namelyje, Tauragės r., Joniškės k., neteisėtai laikė ir disponavo akcizais apmokestinamomis prekėmis - atliko kratą. Kratos metu buvo rasta 3 000 vnt. ,,Minsk Capital QS“ cigarečių pakelių ir 1 000 vnt. ,,Nz Gold“ cigarečių pakelių, kurios nepaženklintos Lietuvos Respublikos vyriausybės nustatyta tvarka. Visų šių cigarečių pakelių vertė viršija 16 tūkst. eurų.

Tą pačią dieną, apie 16.05 val. policijos pareigūnai patruliuodami, Tauragės r., Paprūdžių k., patikrinimui sustabdė automobilį ,,Subaru Outback“, kurį vairavo tauragiškis, gim. 1987 m. Apžiūros metu, automobilio salone pastebėtos keturios dėžės. Patikrinus jas buvo rasta 2 000 vnt. ,,Minsk“ cigarečių pakelių, kurios buvo nepaženklintos Lietuvos Respublikos vyriausybės nustatyta tvarka. Visų šių cigarečių pakelių vertė viršija 8 tūkst. eurų.

Abiejų vyrų atžvilgių pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 199-2 str. 1 d. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Policijos pareigūnai ragina gyventojus būti pilietiškiems bei pranešti apie jiems žinomą kitų asmenų vykdomą nusikalstamą veiką.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN