Vasaros užimtumo stovykla Kruopių seniūnijos vaikams ir jaunimui

Naujienos: Švietimas , 2019-08-27 20:15
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Rugpjūčio 19 d. startavo Kruopių bendruomenės parašytas projektas „Vasaros užimtumo stovykla Kruopių seniūnijos vaikams ir jaunimui“ (Nr. AKME-LEADER-6B-V-5-3-218 (NMA Nr. 42VS-PV-18-1-06554-PR001). Projektas įgyvendintas Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai (2826,25 Eur), Lietuvos valstybės biudžeto (498,75 Eur) ir Akmenės rajono savivaldybės (175, 00 Eur) lėšomis. Bendra projekto vertė 3500,00 Eur.

Organizuojant vasaros užimtumo stovyklą Kruopių seniūnijos vaikams ir jaunimui, buvo siekiama skatinti vaikų kūrybiškumą, prasmingą poilsį, integruojant socialinę atskirtį patiriančius asmenis į bendruomenę, ugdyti fizinį aktyvumą ir bendruomeniškumą. Penkias dienas trukusioje vasaros užimtumo dienos stovykloje dalyvavo 30 vaikų ir jaunimo nuo 7 iki 16 metų. Stovyklai vadovavo vadovės Gintautė Urbaitienė ir Daiva Kvaukienė, savanorės Martyna Janeliūnaitė ir Kamilė Raudoniūtė.

Stovyklos dalyviai ne tik žaidė įvairius žaidimus, bet vyko į ekskursiją, susipažino su įvairių profesijų specialistais, dalyvavo kituose įvairiuose užsiėmimuose. Kiekvieną dieną prieš išleidžiant stovyklautojus namo, vykdavo dienos aptarimas, kurio metu vaikai pasakodavo, kas labiausiai patiko, kaip jautėsi veiklos metu, kokių įspūdžių patyrė.

Pirmoji stovyklos diena buvo skiriama susipažinimui ir ryšio užmezgimui. Vaikai susiskirstė į būrius ir išsirinko vadus. Pokalbių ir žaidimų metu buvo kuriama draugiška aplinka, bendrai ruošiamasi būrių prisistatymui. Kiekvienas būrys sukūrė savo šūkį, skanduotę, dainą, vėliavą, prisistatymą, stovyklos taisykles, kurių dalyviai laikėsi visos stovyklos metu. Svečiuose lankėsi Akmenės r. priešgaisrinės tarnybos specialistai, stovyklautojai supažino su specialia darbo įranga, pasimatavo gaisrininkų darbo rūbus, o susitikimą vainikavo smagios maudynės.

Kitomis dienomis stovyklautojus aplankė VšĮ ,,Meda Project“ direktorė Eglė Veršininienė. Ji supažindino dalyvius su tapyba ant vandens.

Stovykloje svečiavosi valstybinės sienos apsaugos tarnybos specialistai. Jie papasakojo apie tarnybą, ginklo, antrankių ir neperšaunamos liemenės paskirtį.

Vaikų susižavėjimo sulaukė kinologas su šunimi Noksu, kuris pademonstravo savo sugebėjimus. Pasieniečiai patikrino komandų budrumą, duodami specialią pastabumo rungtį.

Meninius sugebėjimus stovyklautojai demonstravo organizuodami „pasaulinį“ madų šou.

KASP 609 LPK Kuopos karė savanorė Oksana Zubrickienė stovyklos dalyvius supažindino su pirmosios pagalbos suteikimu, sužeistojo transportavimu.

Stovyklos uždarymą vainikavo visą savaitę vaikų repetuotas spektaklis „Skanauk-auk-auk“, režisuotas vadovės Daivos Kvaukienės. Po oficialaus uždarymo laukė dalyvių apdovanojimai ir 5 skirtingos veiklų stotelės, kuriose savo energiją ir jėgas išmėgino ne tik stovyklos dalyviai, bet ir jų šeimų nariai.

Kruopių bendruomenė taria nuoširdų ačiū projekto partneriams (Kruopių kultūros namams, Akmenės rajono paramos šeimai centrui, Kruopių pagrindinei mokyklai), stovyklos vadovėms ir visiems prisidėjusiems prie projekto įgyvendinimo.

Teksto autorė Kruopių bendruomenės narė Jurgita Adomaitienė

Nuotraukų autorė stovyklos vadovė Gintautė Urbaitienė


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/vasaros-uzimtumo-stovykla-kruopiu-seniunijos-vaikams-ir-jaunimui/759


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN