Piktupėniškiai mokėsi pažinti skaitmeninį pasaulį (Pagėgių r.)

Naujienos: Švietimas , 2024-05-31 19:14
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

2024 m. gegužės 16, 21, 28 dienomis Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos Piktupėnų filiale organizuoti pažengusiųjų skaitmeninio raštingumo lavinimo mokymai „Skaitmeninių įgūdžių tobulinimas ir žinių panaudojimas socialinėje erdvėje“, skirti akcijai „Skaitmeninės savaitės 2024“, Pasaulio ryšių ir informacinės visuomenės dienai paminėti bei medijų ir informacinio raštingumo kompetencijoms tobulinti (MIRKT). Mokomosios programos metu susipažinta su skirtingų formatų dokumentų įkėlimu į e. aplinką, socialinių tinklų galimybėmis, internete kylančiais pavojais, e. registracijos vizitams įvairiose įstaigose ypatumais.
Stebėtos tiesioginės teminės transliacijos internetu įvairiais naudojimosi e. ištekliais klausimais.
Išklausius transliacijas, diskutuota temomis apie kibernetinį saugumą, patyčių socialinėje erdvėje išvengimo būdus, apie dirbtinio intelekto teikiamas galimybes ir kaip jos gali būti pritaikytos praktiškai.

Mokymuisi ir tobulėjimui ribų nėra, o nuolat atnaujinti žinias yra būtina – juk virtuali erdvė plečiasi, o pasaulis pilnas naujienų – šiomis mintimis Piktupėnų bibliotekoje vykusį mokomųjų veiklų ciklą apibendrino jo dalyviai, palinkėję vieni kitiems nepasiklysti interneto platybėse.
Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos-2/piktupeniskiai-mokesi-pazinti-skaitmenini-pasauli/

Nijolė Jogienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
Piktupėnų filialo bibliotekininkė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN