Jaunasis tyrėjas Tautvydas Ribinskas tarptautiniame mokslo ir technologijų inovacijų konkurse Kinijoje

Naujienos: Asmenybės , 2019-08-07 21:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Kinijos Makao mieste įvykusiame tarptautiniame mokslo ir technologijų inovacijų konkurse CASTIC – didžiausiame Azijos šalyse – Lietuvos mokiniai ( du mokiniai iš Joniškėlio gimnazijos ir Tautvydas Ribinskas iš Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos) užėmė trečiąją vietą. Konkursui jie buvo pateikę du projektus, ir abudu laimėjo apdovanojimus.

Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos mokinys Tautvydas Ribinskas pristatė chemijos srities darbą „Dirvinė karpažolė – ekologiška priemonė medienos apsaugai“. Vaikinas nustatė, kad šio Lietuvoje dažnai aptinkamo augalo ekstraktai gali būti naudojami medienai impregnuoti ir apsaugoti ją nuo mikrogrybų. Šiemet į konkursą atvyko apie 900 dalyvių.

CASTIC konkurse Lietuvos mokiniai varžėsi su jaunaisiais mokslininkais iš 50 pasaulio šalių. Lietuvos mokinių dalyvavimą konkurse organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Dalyviai atrenkami iš ES jaunųjų mokslininkų konkurso nacionalinio etapo prizininkų.

Straipsnis parengtas pagal Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro informaciją


Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus
vyriausioji specialistė
Neringa Vaičiūtė - Gabalienė



šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/jaunasis-tyrejas-tautvydas-ribinskas-tarptautiniame-mokslo-ir-technologiju-inovaciju-konkurse-kinijoje/703


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN