Šilutiškiai kviečiami dalyvauti „Lietuviško kino naktyje“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-07-25 09:11
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Rugpjūčio 5 dieną „Kinas po žvaigždėmis“ dovanoja „Lietuviško kino naktį“ visam pasauliui: kviečia kartu žiūrėti Arūno Žebriūno meninį filmą „Riešutų duoną“. Jau istorine tapusią kino juostą šilutiškiai kviečiami pamatyti Šilutės kultūros ir pramogų centre. Seanso visoje Lietuvoje pradžia – 21 val. 30 min.
Sauliaus Šaltenio romano motyvais sukurta „Riešutų duona“ pasakoja apie dvi šeimas ir jaunuolių Liukos bei Andriaus meilės istoriją. 1978-aisiais sukurtas filmas – išskirtinė kino juosta, turinti daug ironijos. Kultinė Elvyros Piškinaitės ir Algirdo Latėno herojų Liukos bei Andriaus meilės istorija prasitęsė ir už filmavimo aikštelės ribų, aktoriai neseniai atšventė 40 metų santuokos jubiliejų.
Susidomėjimas „Lietuviško kino naktimi“ sparčiai auga. Todėl šio projekto seansai vyks ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir mažesniuose miesteliuose. Iniciatyvos rodyti „Riešutų duoną“ ir kviesti vietos bendruomenes žiūrėti šią istorinę kino klasiką jau ėmėsi daugiau kaip 30 Lietuvos bei užsienio miestų. Be vakarinio filmo seanso Šilutės kultūros ir pramogų centre, „Riešutų duona “ tuo pačiu metus taip pat bus rodoma Katyčiuose bei Rusnėje. Filmo žiūrėjimas – nemokamas.


Daugiau apie šį projektą galima sužinoti https://kinaspozvaigzdemis.lt/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN