Žemaitijos regiono ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų šokių festivalis „Šokantys bateliai“ (Mažeikiai)

Naujienos: Sportas , 2024-05-21 03:50
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šokis plėtoja vaiko estetinę ir meninę patirtį ir stiprina fiziškai. Ši veikla taip pat skatina vaiką aktyviai dalyvauti kultūrinėje veikloje, ugdo saviraišką, stiprina vaikų discipliną ir atsakomybę. Būtina paminėti, kad įvairi sportinė veikla ne tik ugdo fizines jėgas, bet ir ištvermingumą, valią, ryžtingumą ir kitas savybes, labai svarbias individualiam asmenybės vystymuisi. Taigi, šokį galima laikyti sveikatos, kūno grožio, jėgos, grakštumo šaltiniu.

Minėdami tarptautinę šokio dieną, Mažeikių lopšelio - darželio „Linelis“ bendruomenė pakvietė Žemaitijos regiono ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikus į šokių festivalį „Šokantys bateliai“. Šio renginio tikslas – puoselėti šokio kultūrą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigoje. Festivalyje dalyvavo Mažeikių rajono lopšeliai - darželiai: „Bitutė“, „Saulutė“, „Kregždutė“, „Gintarėlis“, „Eglutė“, „Pasaka“, Telšių lopšelis - darželis „Mastis“ bei kviestiniai svečiai - Mažeikių Pavasario progimnazijos mokiniai. Išvydome įvairius šokio žanrus - pop, pramoginius, tautinius šokius. Nors visi pasirodymai buvo skirtingi, visus siejo tas pats tikslas - skleisti šokio „magiją“.

Didžiuojamės dalyviais ir jų pasirodymais. Tariame nuoširdų „ačiū“ vadovams, kurie ruošė šokėjus ir prisidėjo prie to, kad šis festivalis ilgam išliktų visų atmintyje. Nors tai buvo pirmasis festivalis, sulaukėme dalyvių pasiūlymo, kad šis festivalis galėtų būti tęsiamas ir kitais metais.


Vyr. mokytoja Neringa Steponavičiūtė
Meninio ugdymo mokytoja metodininkė Ingrida Vertelienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN