Vilniuje įteikti Edingurgo hercogo apdovanojimų programos ženkleliai ir tarptautiniai sertifikatai

Naujienos: Švietimas , 2019-06-25 19:02
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Edinburgo hercogo apdovanojimų programa (angl. The Duke of Edinburgh‘s International Award, toliau - DofE) - sukurta Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II vyro princo Filipo. DofE programa yra pasaulyje gerai žinoma neformaliojo ugdymo, savęs tobulinimo programa, skirta jaunimui nuo 14 iki 24 metų ir įgyvendinama daugiau nei 130 pasaulio šalių.

Programos dalyviai patys pasirenka tobulėjimo sritis, išsikelia tikslus ir atkakliai jų siekia. Tokiu būdu jauni žmonės geriau pažįsta save, pasitiki savimi ir įgyja gyvenimui ir ateities darbui reikalingų įgūdžių. Įvykdę veiklas jauni žmonės gauna tarptautinius sertifikatus bei bronzos, sidabro arba aukso ženklelius.

Nuo šių mokslo metų Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ mokiniai kėlė tikslus trijose srityse: įgūdžių, aktyvios veiklos ir savanorystės. Kiekvienas vaikas kėlė asmeninius tikslus ir juos įgyvendino per 3 bei 6 mėnesius (atitinkamai nuo pasirinktos veiklos). Jų veiklas prižiūrėjo ir koordinavo DofE vadovė. Mokiniams pasiekus išsikeltus tikslus, jų laukė paskutinis programos išbandymas – žygis (dvi dienos ir viena naktis bei pasirinkta užduotis). Kartu su žygio vadove Angėle Kazlauskiene, mokiniai išsikėlė žygio tikslą - žmogaus ūkinės veiklos fiksavimas ir šiukšlių rinkimas. Žygio metu mokiniai be suaugusiųjų pagalbos nukeliavo 25 km ir atliko pasirinktą užduotį. Žygio vertintoja mokinius kelionės metu stebėjo iš toliau taip, kad mokiniai jos nepamatytų ir gyrė juos už nepriekaištingą pasiruošimą žygiui.

Š.m. birželio 19 dieną 6 „Saulėtekio“ progimnazijos mokiniai kartu su DofE komanda ir savo tėveliais vyko į iškilmingą DofE programos apdovanojimų ceremoniją. Apdovanojimai vyko Pirklių klube, Vilniuje. Ceremonijoje dalyvavo Jungtinės Karalystės ambasadorė Lietuvoje Claire Lawrence, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministrė Kornelija Tiesnesytė ir DofE programos Lietuvoje vadovė Inga Naujalė. Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos metu „Saulėtekio“ progimnazijai įteiktas sertifikatas, suteikiantis galimybę vykdyti DofE programą mokykloje, padėkos DofE komandai ir visiems prisidėjusiems prie mokinių tikslų įgyvendinimo ir, žinoma, bronzos ženkleliai bei tarptautiniai sertifikatai dalyviams – Emilijai Tomkevičiūtei, Linai Čepaitei, Bernardui Naumovui, Justui Petruninui, Mangirdui Kleinui ir Laurynui Maceikiui.

DofE programos ženklelius atpažįsta ir vertina tarptautinių kompanijų personalo atrankos specialistai ir dauguma Jungtinės Karalystės universitetų, nes programoje dalyvaujantys jaunuoliai įgyja laiko planavimo, darbo komandoje, savimotyvacijos ir kitų karjerai ir gyvenimui svarbių įgūdžių.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė,

DofE programos vadovė Neringa Vaičiūtė-Gabalienė


šaltinis: http://www.akmene.lt/go.php/lit/Vilniuje-iteikti-edingurgo-hercogo-apdovanojimu-programos-zenkleliai-ir-tarptautiniai-sertifikatai


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN