Pagerbti Akmenės krašto iškiliausieji

Naujienos: Asmenybės , 2024-02-23 04:23
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybės tarybos sprendimu menininkui Antanui Adomaičiui suteiktas Akmenės rajono garbės piliečio vardas už išskirtinį indėlį į Akmenės rajono kultūros ir meno plėtrą, Akmenės krašto istorinio savitumo įamžinimą meninėje kūryboje.

Dėl Akmenės rajono garbės piliečio vardo suteikimo A.Adomaičiui buvo gauti organizacijų, gyventojų, bendruomenių prašymai. Apdovanojimų suteikimo darbo grupė juos išnagrinėjo, įvertino A. Adomaičio išskirtinę kūrybinę ir visuomeninę veiklą ir pateikė pasiūlymą Savivaldybės tarybai suteikti Garbės piliečio vardą A.Adomaičiui.

Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 25 straipsnio 5 dalimi, Akmenės rajono savivaldybės apdovanojimų suteikimo tvarkos aprašo, patvirtinto Akmenės rajono savivaldybės tarybos 2023 m. gegužės 22 d. sprendimu Nr. T-129 „Dėl Akmenės rajono savivaldybės apdovanojimų suteikimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, 26 punktu, remdamasis Akmenės rajono savivaldybės apdovanojimų suteikimo darbo grupės 2024 m. sausio 31 d. protokolo Nr. K-5 nutarimu,

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas savo potvarkiu apdovanojo ženklu „Už nuopelnus Akmenės rajonui“:

Raimondą Dieviną, ilgametį kultūros, švietimo darbuotoją, už Akmenės krašto vardo garsinimą, svarų indėlį ir nuolatinę veiklą kuriant Akmenės rajono gyventojų kultūrinę bei dvasinę gerovę.

Aldoną Tenienę, ilgametę kultūros darbuotoją, tautodailininkę, už Akmenės krašto garsinimą ir svarų indėlį kultūros srityje bei dalyvavimą tautodailės parodose.

Juditą Bernotaitę, ilgametę pedagogę, užsienio kalbos (anglų) mokytoją, už ypatingus pasiekimus profesinėje veikloje ugdant jaunąją Akmenės krašto kartą.

Visiems šiems iškiliems asmenims apdovanojimų regalijos įteiktos iškilmingame renginyje, skirtame Vasario 16-ajai.


Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyrius
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/pagerbti-akmenes-krasto-iskiliausieji/6681


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN