Vyko tradicinė rajono tautodailininkų darbų paroda (Akmenės r.)

Naujienos: Švietimas , 2024-02-16 20:19
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Praėjusį šeštadienį į Akmenės krašto muziejų rinkosi rajono meno kūrėjai ir tautodailininkai. Čia vyko tradicinė rajoninė meno kūrėjų ir tautodailininkų sukurtų meno dirbinių paroda. Šiemet parodoje dalyvavo 30 rajono tautodailininkų ir meno kūrėjų.

Parodoje dalyvavo Lietuvos tautodailininkų sąjungos Šiaulių skyriaus pirmininkė, tautodailininkė keramikė Aistė Jakelaitytė, pirmininkės pavaduotoja Laima Klemelienė ir menotyrininkė Michalina Adomavičienė, kurios į regioninę Tautodailininkų darbų parodą, kuri kovo mėn. vyks Radviliškyje, atrinko 18 mūsų rajono meno kūrėjų darbų, tai: Filomenos Adomavičienės, Kęstučio Butnorio, Vidos Čyžienės, Jolantos ir Rimanto Balčiauskų, Sigutės Barzdelienės, Simonos Bijanskienės, Dalios Kundrotienės, Elenos Liauksminienės, Simono Misevičiaus, Vilijos Narutavičienės, Gintauto Neimano, Ingos Stankuvienės, Sonatos Pocienės, Bronislavos Puleikytės, Lionės Stupurienės, Aldonos Tenienės, Sigitos Urbonienės.

Išrinkta nauja rajono tautodailininkų ir meno kūrėjų pirmininkė. Ja tapo tautodailininkė Vilija Narutavičienė. Vilijai tai nauja patirtis, kuri įpareigoja puoselėti mūsų protėvių palikimą, apjungti menininkų bendrystę.

Sveikiname Lietuvos tautodailininkų sąjungos Akmenės skyriaus pirmininkę Viliją Narutavičienę.

Nuotraukoje rajono meno kūrėjų ir tautodailininkų parodos dalyviai.

Janina Rekašienė,
Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė


šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/vyko-tradicine-rajono-tautodailininku-darbu-paroda/6671


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN