Pradedamas rengti prisitaikymo prie klimato kaitos planas (Tauragė)

Naujienos: Savivalda , 2024-02-14 02:40
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

2024 m. vasario 12 dieną Tauragėje lankėsi Dr. Jurgita Vaitiekūnienė iš VŠĮ “Aplinkos apsaugos politikos centro” ir Vilniaus universiteto mokslininkai Dr. Egidijus Rimkus, Dr. Justas Kažys ir Dr. Justinas Kilpys su tikslu aptarti Tauragės rajono savivaldybei rengiamą prisitaikymo prie klimato kaitos planą.

Susitikimo metu buvo aptartos didžiausios klimato kaitos Tauragei keliamos rizikos – ekstremalūs lietūs, karščio bangos, išaugęs sausringumas ir gaisringumas, žiemų nepastovumas.

Planą planuojama parengti iki šių metų kovo 31 d. Jis įtrauks priemones tokioms sritims kaip visuomenės sveikata, infrastruktūra, vandens kokybė, žemės ūkis ir kt.

Vizito Tauragėje metu, komanda taip pat apžiūrėjo nuslinkusį Jūros upės šlaitą, prie kurio slinkimo prisidėjo klimato pokyčiai ir ekstremalūs orai. Buvo aplankytas Tauragės STEAM aplinkos prieigos centras ir suorganizuota paskaita apie klimato kaitą Tauragės rajono savivaldybės administracijos darbuotojams.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija (AM) inicijuoja Lietuvos savivaldybių prisitaikymo prie klimato kaitos planų ir rekomendacijų, kaip klimato duomenimis atnaujinti ekstremalių situacijų valdymo planus, parengimą. Planai rengiami įgyvendinant projektą „ClimAdapt-LT“, finansuojamą iš 2014–2021 m. Norvegijos finansinio mechanizmo programos „Aplinkosauga, energetika, klimato kaita“.

Tauragės rajono savivaldybė yra viena iš penkių pilotinių savivaldybių Lietuvoje, kurioms bus rengiami tokie planai.


šaltinis: https://taurage.lt/pradedamas-rengti-prisitaikymo-prie-klimato-kaitos-planas/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN