Garbės ženklas – trims laureatams (Mažeikiai)

Naujienos: Asmenybės , 2024-01-25 19:06
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šiandien, sausio 25 d., Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) taryba pritarė Savivaldybės apdovanojimų komisijos pasiūlytoms 3 kandidatūroms apdovanoti Savivaldybės garbės ženklu „Už nuopelnus Mažeikių kraštui“. Apdovanojimas bus įteiktas vasario 16-ąją, minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

Garbės ženklas „Už nuopelnus Mažeikių kraštui“, kuriuo apdovanojami Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiai už nuopelnus ir svarų indėlį į Mažeikių rajono kultūrą, švietimą, sportą, mokslą, ekonomiką, socialinę raidą, visuomenės gyvenimą, aktyvų Mažeikių vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje, bus įteiktas Vilmantui Lukauskui, viekšniškiui verslininkui, Genovaitai Jomantienei, ilgametei įvairių meno kolektyvų vadovei, Jolantai Tendienei, Mažeikių choreografijos mokyklos direktorei.

Vilmantas Lukauskas, viekšniškis verslininkas, dirbdamas mėgstamą darbą didelį dėmesį skiria gimtojo krašto paveldui išsaugoti ir jam atkurti, pagal savo išgales prisideda įgyvendinant įvairius projektus ne tik gimtuosiuose Viekšniuose, bet ir Mažeikių rajone. Aktyviai dalyvauja Viekšnių visuomeniniame gyvenime. Jam padedant Viekšniuose, „Langų galerijoje“ eksponuota paroda „Senieji Viekšniai žiemą“, ekspozicija „Kuriančios rankos“, kitos parodos. Viekšniškio iniciatyva atidaryta lauko galerija „Atverkime langus į praeitį“, sukurta ir pastatyta skulptūra „Vilties angelas“, įgyvendintos ir kitos iniciatyvos. Mažeikių rajono savivaldybei pasiūlyta mieste pastatyti metalinį angelą, ant kurio būtų surašyti seniūnijų pavadinimai, teikiamos kitos idėjos, kad Viekšniai, Mažeikių rajonas būtų patrauklūs turistams, keliautojams.

Genovaita Jomantienė, ilgametė įvairių meno kolektyvų vadovė, tradicinės liaudiškos muzikos švenčių organizatorė, aktyviai dalyvauja Mažeikių bendruomenės kultūriniame gyvenime. Daugelį metų vadovavo Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro liaudiškos muzikos kapelai „Gunda“, vėliau pagyvenusių žmonių kaimo kapelai „Pagunda“, moterų vokaliniam ansambliui „Gijundra“, 25 m. vadovauja vokaliniam ansambliui „Bočiai“. Savo veikloje sujungė ir kitus „Bočių“ bendrijos kolektyvus. Su kapela „Gunda“ daugelį metų dalyvavo liaudiškų kapelų šventėse, Dainų šventėse, Lietuvos televizijos , respublikiniuose kapelų konkursuose. Su kitais kolektyvais dalyvaujama rajono ir šalies renginiuose. Vadovės ir kolektyvo iniciatyva organizuojamos regioninės kapelų šventės, kiti renginiai.

Jolanta Tendienė, Mažeikių choreografijos mokyklos direktorė, vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studijos „Kauškutis“ meno vadovė, lietuvių liaudies šokio mokytoja ekspertė. „Kauškutis“ yra sulaukęs pripažinimo ne tik šalies, bet ir tarptautiniu mastu. J. Tendienės iniciatyva kasmet rengiamos naujos teminės programos ir miniatiūros, dalyvaujama renginiuose rajone, koncertuose bei festivaliuose, konkursuose šalyje ir užsienyje, respublikinėse dainų šventėse. J. Tendienė savo patirtį skleidžia seminaruose, konferencijose, projektuose, respublikiniuose choreografų kursuose, yra respublikinių moksleivių, pasaulio lietuvių, Lietuvos dainų švenčių vyr. baletmeisterių asistentė, baletmeisterė. Pakviesta dirbti ir 2024 m. Lietuvos dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ šokių dienos „Amžių tiltais“ programos „Aukso tilteliu šeimynėlė suėjo“ vyriausiąja baletmeistere.


Ryšių su visuomene skyrius

šaltinis: https://mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/garb%C4%97s-%C5%BEenklas-trims-laureatams/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN