2023 metų Padėkos dienos renginyje pagerbti savanoriai ir filantropai (Kelmė)

Naujienos: Asmenybės , 2023-12-21 12:27
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Kelmėje vykusioje 2023 metų Padėkos dienos šventėje buvo pagerbti ir apdovanoti savanoriai bei filantropai, kurie savo neatlygintinais darbais ar teikiama finansine parama prisideda prie to, kad mūsų rajonas būtų gražesnis, patrauklesnis ir visiems jame gyventi būtų patogu ir gera.

Savanorius ir filantropus sveikino Kelmės rajono savivaldybės vicemeras Kęstutis Bilius, Švietimo kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Sonata Venckienė, bendruomenių atstovai, seniūnai, organizacijų, kurioms nominantai padėjo ar suteikė paramą, atstovai. Labai gražius ir nuoširdžius muzikinius sveikinimus dovanojo Kelmės kultūros centro ansamblis.

Renginyje buvo pagerbti neatlygintinas savanoriškas veiklas vykdę savanoriai: Rokas Matas Jasulaitis, Lukas Samuilis, Dalia Griškevičienė, Leokadija Norbutienė-Mockienė, Jurgita Cikanavičienė, Dalia Skardžiuvienė, Rita Matulienė, Renata Miniotienė, Paulius Mickūnas, Elvina Mauragienė (Zaveckaitė), Marijona Šedienė, Daiva Žemeckienė, Silva Pakatilienė, Vaida Gedminienė, Jurgita Zakrasovienė, Albertas Puidokas, Vincas Puišys, Bronius Kazlauskas.

Metų savanorio nominacija buvo įteikta kelmiškiui Erikui Andruškai, kuris, neskaičiuodamas savo laisvalaikio valandų, pagamino daugelį Kelmę puošiančių mažosios architektūros detalių, tokių, kaip Jaunavedžių suolelis su skėčiu prie Kemės savivaldybės pastato, muzikinė pavėsinė Draugystės parke, suolelis su skėčiu ir supynės Draugystės parke, stilizuota arka-įėjimas į Draugystės parką, muzikinis suolelis prie Kelmės A. Lipeikos menų mokyklos ir daug kitų.

Padėkos dienos renginio metu buvo pagerbti finansinę paramą Kelmės rajone vykstantiems renginiams organizuoti bei kitoms įstaigų ir organizacijų veikloms vykdyti ar priemonėms įsigyti skyrę filantropai Juozas Spudis, Žilvinas Sirtautas, Edita Kunickytė, Diana Sungailė, Kęstutis Krincius.

Metų filantropo nominacija buvo įteikta Dr. Jonui Jagminui, kuris suteikė 90 tūkst. eurų paramą 200 metų senumo Tytuvėnų civilinių kapinių koplyčios remontui: stogo konstrukcijai ir dangai, pamatams, ąžuolo medienos langams ir durims, balkonui, altoriui, langų vitražams, altoriaus paveikslo restauravimui ir kitiems darbams bei priemonėms.

Renginio metu jo dalyviai paaukojo 616 eurų tikslinės paramos, skirtos Ukrainai. Už ją bus perkamos ir į Ukrainą išsiunčiamos medicininės priemonės.

Padėkos dienos renginį organizavo visuomeninės organizacijos: Krašto informacija, Kelmės NVO asociacija, Regionų plėtros ir inovacijų asociacija bei Kelmės rajono bibliotekininkų draugija. Renginį vedė Janina Skeberdienė.

Nuotraukos Linos Urbelytės ir Vilmos Dichavičienės


šaltinis: https://www.kelme.lt/2023-metu-padekos-dienos-renginyje-pagerbti-savanoriai-ir-filantropai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN