Šventinės pasakos tęsinys – Žemaitijoje sužibo Kalėdų miestelis (Mažeikiai)

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2023-12-17 10:27
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Mažeikiuose, mieste, padalytame geležinkelio į dvi dalis – senamiestį ir mikrorajoną – sukurta Kalėdų pasaka: mikrorajone, aikštėje priešais Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią, gruodžio 1-ąją įžiebta gražiausia Lietuvoje pripažinta eglė. Šiandien, gruodžio 15 d., senamiestyje sužibo Kalėdų miestelis: savo rezidencijoje vaikų laukia Kalėdų Senelis, Kalėdinis paštas, šurmuliuoja mugė.

Kalėdų miestelio šviesas įžiebė Kalėdų Senelis kartu su Sniego Karaliene. Atidarymo šventėje nuskambėjo Monikos Linkytės grupės koncertas, prie kurio organizavimo, kitų miesto kalėdinių renginių ir papuošimo prisidėjo AB „ORLEN Lietuva“.

Prieš koncertą susirinkusiuosius sveikino ir smagių švenčių linkėjo Mažeikių rajono savivaldybės merė Rūta Matulaitienė, AB „ORLEN Lietuva“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Audrius Daugnora.

Mugėje, kuri veiks iki gruodžio 22 d., įsikūrė prekybininkai ne tik iš Mažeikių, bet ir iš kitų Lietuvos miestų. Prie jų skirtingomis dienomis prisijungs ir rajono bendruomenės bei organizacijos. Mugėje – didelis dovanų pasirinkimas, rajono bendruomenių pagaminti patiekalai, rankdarbiai ir kt.

Kasdien Kalėdų miestelyje – vietos meno kolektyvų ir atlikėjų koncertinė programa: šoks, dainuos, vaidins mokyklų, darželių, Vytauto Klovos muzikos, Choreografijos mokyklų, Moksleivių namų, Mažeikių kultūros centro, šokių studijų, grupių kolektyvai, dainų atlikėjai. Kalėdų Seneliai varžysis šventiniame bėgime.

Nuo mikrorajone stovinčios Kalėdų eglės iki senamiestyje šurmuliuojančio Kalėdų miestelio kas valandą kursuos nemokamas kalėdinis autobusas.
Pėstieji gali keliauti per žėrintį, kalėdinėmis dekoracijomis išpuoštą pėsčiųjų viaduką virš geležinkelio.

Kalėdų miestelyje ir visame mieste Kalėdų dekoracijos spindės iki sausio 6 d.

Mažeikių rajono savivaldybė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN