Buvusiame Kelmės apylinkių seniūnijos pastate įkurti nauji bendruomeniniai vaikų globos namai

Naujienos: Savivalda , 2023-10-31 06:04
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Kelmės rajono savivaldybė kartu su VšĮ „Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centras“ ir Lietuvos samariečių bendrijos Kelmės skyriumi įgyvendino projektą „Bendruomeninių vaikų globos namų ir vaikų dienos centrų tinklo plėtra Kelmės rajone“. Projekto įgyvendinimo metu netoli Kelmės, Naudvaryje, buvusiame Kelmės apylinkių seniūnijos pastate, įkurti bendruomeniniai vaikų globos namai, kurie spalio 25 d. atvėrė duris.

Simbolinę atidarymo juostelę perkirpo Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius, Kelmės rajono vaiko ir šeimos gerovės centro direktorė Daiva Varnelė ir naujų namų globotinė Neringa. Bendruomeninius vaikų globos namus pašventino ir juose dirbantiems bei gyvenantiems Dievo palaimos prašė kunigas Gintas Sakavičius.

Naujų globos namų bendruomenę su įkurtuvėmis sveikino Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius, savivaldybės administracijos direktorė Danutė Laivienė, Kelmės rajono savivaldybės tarybos Socialinių klausimų ir sveikatos komiteto pirmininkas Vytautas Barkauskas, Socialinės paramos skyriaus vedėja Reda Každailienė, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus specialistė Asta Vaitkevičiūtė- Kizienė, Šiaulių apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja Kelmės ir Šiaulių rajonuose Edita Pleškaitė, Kelmės rajono socialinių paslaugų centro direktorius Ramūnas Baranauskas ir Liolių socialinių globos namų direktoriaus pavaduotoja Neringa Bagdonavičienė, Kukečių seniūnė Kristina Turevičienė ir Kelmės apylinkių seniūnas Algimantas Dambrauskas.

Kalbėjusieji akcentavo, jog bendruomeninių vaikų globos namų steigimas – išeitis, siekiant vaikams sukurti saugią ir rūpestingą aplinką, nes tokiuose namuose sudaromos sąlygos yra artimos šeimos gyvenimo sąlygoms, kuriama aplinka, kurioje vaikai gali saugiai augti, tobulėti ir pasiruošti savarankiškam gyvenimui bendruomenėje. Čia užtikrinamos ir organizuojamos vaikams paslaugos, atitinkančios individualius jų poreikius ir skatinančios vaikų savarankiškumą. Naujuose globos namuose gyvens 8 vaikai nuo 3 m. iki 18 m. amžiaus. Tarp jų bus globojami ir vaikai su negalia.

Taip pat, projekto įgyvendinimo metu, buvo įsteigtas vaikų dienos centras Tytuvėnuose, kuriame paslaugas gauna 20 vaikų. Projektas įgyvendintas pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonę „Institucinės globos pertvarka: investicijos į infrastruktūrą“. Bendra viso projekto vertė 425 000 Eur. ES fondų lėšos – 267 881 Eur. Kelmės rajono savivaldybė papildomai skyrė lėšų inventoriaus, įrangos įsigijimui.


šaltiniai: https://www.kelme.lt/buvusiame-kelmes-apylinkiu-seniunijos-pastate-ikurti-nauji-bendruomeniniai-vaiku-globos-namai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN