Apdovanoti regioninės konkursinės dailės parodos „Aukso vainikas 2023“ laureatai ir dalyviai (Tauragė)

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2023-10-25 23:20
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ Norkaičių tradicinių amatų ir etnokultūros centre surengta XIX liaudies vaizduojamosios ir taikomosios dailės bei kryždirbystės meistrų kūrinių regioninė konkursinė paroda dėl „Aukso vainiko“ nominacijos, kurią 2005 m. įsteigė Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Parodoje dalyvavo 25 liaudies meistrai, tautodailininkai iš Tauragės, Jurbarko, Šilalės rajonų ir Pagėgių savivaldybės. Komisija įvertino pateiktus darbus, paskelbė laureatus ir atrinko geriausius kūrinius respublikiniam turui, kurio metu trys geriausi meistrai iš visos Lietuvos bus apdovanoti simboliniais „Aukso vainikais“.



Regioniniame ture už liaudies vaizdinę dailę pirmąsias vietas laimėjo ir į respublikinį turą pateko tauragiškė medžio drožėja Ona Paulauskienė ir šilališkis margučių skutinėtojas Virginijus Čepauskas.

Antrosios vietos laimėtojai tauragiškiai – pynėja Jadia Lekutienė, medžio drožėjai Zenonas Radvilas bei Rolandas Fresdorfas

Trečioji vieta atiteko dviems šilališkiams – medžio drožėjui Alfonsui Mauliui ir mezgėjai Benisei Girkontienei.

Specialieji diplomai skirti sodų rišėjai Almai Jarušiūnienei iš Šilalės, taip pat šilališkiui kryždirbiui Alvydui Pociui, Vidai Gečienei iš Pagėgių, konkurse pristačiusiai nertus pagalvių papuošimus, tauragiškėms sodų rišėjai Jurgitai Brazauskienei bei Genovaitė Digaitienė už tapytus ant drobės paveikslus.

Dalyvių darbus vertino komisija, kurią sudarė: Tauragės dailiųjų amatų gildijos asociacijos pirmininkė Jolanta Geštautienė, dailės mokytoja ekspertė Vida Karbauskienė, Tauragės krašto muziejaus SANTAKA muziejininkas-restauratorius Audronis Skurvydas. Komisijos pirmininkė – Lietuvos nacionalinio kultūros centro Tautodailės poskyrio tautodailės specialistė Solveiga Petkevičienė.

Renginyje dalyvavo ir laureatus sveikino Tauragės rajono savivaldybės vicemerė Andžela Jakienė, Tauragės rajono savivaldybės kultūros skyriaus vedėja Šarūnė Stasytienė, Tauragės rajono savivaldybės tarybos narė Jovita Verpečinskienė ir Lietuvos Respublikos Seimo nario Romualdo Vaitkaus patarėja Diana Skarbalė. Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ direktorė Eglė Červinskaitė visiems dalyviams įteikė padėkos raštus.

Respublikinis parodos turas tradiciškai vyks sausio 6 d. Šį kartą – Kretingos muziejuje.

Projektą finansavo Tauragės rajono savivaldybė.


Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ informacija
šaltinis: https://taurage.lt/apdovanoti-regionines-konkursines-dailes-parodos-aukso-vainikas-2023-laureatai-ir-dalyviai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN