Įspūdžiai iš tarpinstitucinės neįgaliųjų sporto šventės (Kuršėnai)

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2023-10-17 21:06
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kuršėnai

Spalio 11 d. Šiaulių rajono Kuršėnų sporto mokykloje vyko tarpinstitucinė neįgaliųjų sporto šventė, kurią organizavo VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ bendruomenė ir Šiaulių rajono Kuršėnų sporto mokyklos treneriai bei savanoriai. Ši sporto šventė – tai viena iš Šiaulių rajono savivaldybės administracijos per Jaunimo reikalų tarybą finansuojamo projekto „Žaidžiam, sportuojam, grynu oru kvėpuojam-savanorius verbuojam” numatytų veiklų. Į sporto šventę atvyko negalią turintys bičiuliai iš įvairių įstaigų: Šiaulių „Spindulio“ ugdymo centro; Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Radviliškio Viltis“ dienos socialinės globos centro „Vilties sodas“; Jurdaičių socialinės globos namų; Šiaulių miesto savivaldybės globos namų dienos centro Goda; VšĮ „Vilties erdvė bei Žagarės specialiosios mokyklos Dienos užimtumo centro.
Šventė prasidėjo iškilminga eisena ir Lietuvos Respublikos himno giedojimu. Visiems susirinkusiems sveikinimo žodžius tarė Įstaigos direktorė Virginija Norvaišienė ir Šiaulių rajono Kuršėnų sporto mokyklos direktorė Ilona Vaičiulienė. Šventės dalyviai varžėsi 6 skirtingose estafetėse, kurios pareikalavo vikrumo, greitos orientacijos, susikaupimo ir kantrybės. Kiekvienos estafetės veiklą koordinavo savanoriai. Sporto šventės metu gerą nuotaiką ir teigiamas emocijas skatino policijos bičiulis Amsius ir Šiaulių policijos bendruomenės pareigūnų organizuojamos prevencinės programos.

Tarpinstitucinė sporto šventė visiems dalyviams suteikė galimybę pabūti drauge su bičiuliais, sudalyvauti įvairiose sportinėse estafetėse ir patirti daug įvairių emocijų. Šioje šventėje pralaimėjusių nebuvo, visi buvo apdovanoti padėkos raštais, taurėmis ir medaliais.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN