Atnaujinti Nakvynės namai pasiruošę priimti gyventojus (Mažeikiai)

Naujienos: Savivalda , 2023-10-17 20:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Mažeikiuose po renovacijos oficialiai atidaryti Mažeikių rajono nakvynės namai. Sutvarkytuose kambariuose vienu metu galės įsikurti ir naudotis atnaujintomis patalpomis apie pusšimtis gyventojų. Šiuo metu paslaugos teikiamos 30 asmenų.

Nakvynės namų darbuotojams už jų pasiaukojantį darbą dėkojo, o šių namų gyventojams saugoti naujas ir šiuolaikiškai įrengtas patalpas linkėjo Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) merė Rūta Matulaitienė, Savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Kekytė, kiti svečiai. Patalpas ir gyventojus laimino Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos vikaras kun. Antanas Mačius.

Įgyvendinus projektą „Mažeikių rajono nakvynės namų modernizavimas“ įrengta 51 gyvenamoji vieta. Atnaujintos ir įrengtos virtuvės, skalbykla, drabužių džiovinimo, individualiai bendrauti su asmeniu skirtos, užimtumo ir asmenų priėmimo į įstaigą, personalo (budinčiųjų) patalpos, prausyklos, dušai, atskirai vyrams ir moterims, taip pat pritaikyti neįgaliesiems tualetai, atnaujinti koridoriai. Patalpose nauji baldai (lovos, spintelės, spintos, kėdės, stalai). Įsigyta nauja skalbimo, džiovinimo įranga, lentynos skalbiniams, šaldytuvai. Įrengta dviejų vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Judėti skirtos zonos pritaikytos asmenims su judėjimo techninės pagalbos priemonėmis.

Šio projekto bendra vertė – kone 457 tūkst. Eur, tinkamoms finansuoti išlaidoms apmokėti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų skirta per 270 tūkst. Eur, likusi dalis – savivaldybės biudžeto lėšos.


šaltinis: https://mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/atnaujinti-nakvyn%C4%97s-namai-pasiruo%C5%A1%C4%99-priimti-gyventojus/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN