Klaipėdos kriminalistai sulaikė asmenis įtariamus laibai didelio kiekio narkotinių medžiagų kontrabandos gabenimu į Lietuvos Respubliką (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2023-05-18 23:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenis, įtariamus labai didelio kiekio narkotinių bei psichotropinių medžiagų kontrabanda į Lietuvos Respubliką.
Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos apie niekur nedirbančio, anksčiau už vagystes, fizinio skausmo sukėlimą ar sveikatos sutrikdymą teisto, 30 m. Klaipėdos rajono gyventojo galimai vykdomą nusikalstamą veiklą.

2023 m. gegužės mėn. kelyje „Kaunas-Marijampolė-Suvalkai“, atvykstant į Lietuvos Respubliką iš Lenkijos Respublikos, uostamiesčio teisėsaugininkai, bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, keleiviniame mikroautobuse sulaikė minėtą vyriškį.

Pas šį vyrą rasti, kaip įtariama, labai dideli kiekiai narkotinės medžiagos – kokaino (apie 1 kg), psichotropinės medžiagos – amfetamino (apie 4 kg) bei keli tūkstančiai „Extazy“ tablečių.
Tą pačią dieną Klaipėdos rajone KPONTV pareigūnai sulaikė įtariamą šios nusikalstamos veikos bendrininką – 33 m. Klaipėdos rajono gyventoją. Pastarasis, individualią veiklą vykdantis, asmuo teisėsaugai taip pat žinomas – jam buvo pareikšti įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti bei dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Tęsiant tyrimo veiksmus ir atlikus kratas pas 33 m. vyriškį, rasta medžiaga, kuri įtariama taip pat gali būti psichotropinė, bei grynieji pinigai – daugiau nei 27 000 Eur.

Abiem sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl disponavimo labai dideliu narkotinių bei psichotropinių medžiagų kiekiu bei šių medžiagų kontrabandos į Lietuvos Respubliką. Kratų metu paimtų narkotinių (psichotropinių) medžiagų kaina nelegalioje rinkoje gali siekti 170 000 eurų.
Abu įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Jiems paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į abiem įtariamiesiems priklausančias pinigines lėšas – daugiau kaip 28 000 eurų, kurie buvo paimti kratų metu.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Už narkotinių medžiagų gabenimą per Lietuvos Respublikos valstybės sieną nepateikiant muitinės kontrolei ar kitaip jos išvengiant arba neturint leidimo baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 10 metų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Video medžiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN