Akmeniškis tapo Europos vicečempionu

Naujienos: Sportas , 2019-04-18 21:19
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Praėjusių savaitgalį Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos abiturientas ir laisvojo mokytojo Vladimiro Silvaško auklėtinis iš „Energijos“ sporto klubo Paulius Žimantas sėkmingai Lietuvos rinktinės sudėtyje debiutavo Europos kyokushin karatė suaugusių čempionate, iškovodamas II vietą.

Aštuoniolikmetis, praėjusiais metais tapęs Europos jaunių (U18) ir jaunimo (U20) čempionu, svorio kategorijoje virš 95 kg, pirmoje kovoje per 15 sekundžių įveikė šių metinė Ukrainos vicečempioną Artiomą Jaskevičių (Artem Yaskevych), iškovodamas pirmą tašką stipriais rankų smūgiais ir galutinė tašką padėdamas keliu smūgiuodamas į varžovo galvą.

Antroje kovoje Paulius susikovė su Lenkijos atstovu Mateušu Kapturu (Mateusz Kaptur). Čia žiūrovų laukė dar vien staigmena- pirmasis pusė taško lietuvaičio pelnytas per 2 s, tiesia koja smūgių į varžovo smakrą jį perverčiant ant grindų. Priešininko būta kovingai nusiteikusio (jis, beje, pirmąją kovą prieš Šveicarijos sunkiasvorė taip pat buvo laimėjęs anksčiau nustatyto 3 minučių kovos laiko). Pakilęs po netikėto smūgio jis atsilaikinėjo dar minutę ir keturiasdešimt sekundžių, kuomet po Pauliaus serijos smūgių rankomis į krūtinę teisėjų sprendimų nebegalėjo tęsti kovos.

Pusfinalyje – dar vienas netikėtumas. Kovoti su naujakmeniečiu atsisakė vengras Andrasas Davidas (Andras David), motyvuodamas patirtomis traumomis ankstesnėse kovose su Graikijos ir Švedijos atstovais.

Finalinėje kovoje Paulius susitiko su vienu tituluočiausių čempionato dalyvių, ilgamečiu Lenkijos čempionu, devyneriais metais vyresniu Maciejumi Mazuru (Maciej Mazur), anksčiau kovojusiu lengvesnėje iki 95 kg svorio kategorijoje. Kovos pradžioje stipriais smūgiais į korpusą lenką išgąsdinęs ir vertęs daugiau gintis lietuvis, antroje kovos dalyje stabtelėjo ir to pakako didesnę varžovo varžybų patirtį turinčiam varžovui surengti pergalę lėmusią ataką, smūgiu keliu į krūtinę. Beje, pusfinalyje lenkas eliminavo ir antrąjį Lietuvos rinktinės sunkiasvorį Antaną Klibavičių.

Iš viso turnyre dalyvavo per 200 sportininkų iš 20 valstybių. Lietuvos rinktinė tarp komandų, kurios sudėtyje 20 sportininkų, iškovojusi 17 medalių užėmė antrą vietą, pirmą užleisdama Lenkijos sportininkų rinktinę, kuri iškovojo 8 medalius, tačiau jų tarpe buvo net keturi aukso (Lietuvos rinktinėje tokių laimėta 3).

Pauliaus kovas galite pamatyti:

1 kova: ?t=3h19m3s

2 kova: ?t=4h41m30s

3 kova - atsisakė vengras pusfinalio kovos:

4 kova (finalas) - ?t=9h15m10s

„Energijos“ klubo informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN