Mokymai Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, miestų, kaimų, mokyklų bibliotekininkams

Naujienos: Švietimas , 2019-04-18 20:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Viešosios bibliotekos administracija suorganizavo mokymus Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, miestų, kaimų, mokyklų bibliotekininkams „Sensoriniai skaitymai: kitoks skaitymas autizmo spektro ir kitų kalbos ir komunikacijos sutrikimų turintiems vaikams“, kuriuos vedė Agnė Pranckutė ir Giedrė Areliūnaitė – Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus vyresn. bibliotekininkės.

„Sensoriniai skaitymai“ – tai galimybė visiems prisitaikyti prie aplinkos. Tik suteikiant reikalingą ir individualizuotą pagalbą galima padėti vaikui gyventi visavertį, savarankiškais sprendimais pagrįstą gyvenimą. Šie skaitymai parengti vaikams, turintiems kalbos arba komunikacijos sunkumų. Vaikams suteikiama galimybė išgyventi pasakojimus ne tik kalba ir tekstu, bet ir sensoriniais (pojūčių) stimulais. Nuosekliai įtraukiami sensoriniai dirgikliai, vaikams padeda priprasti prie ne itin mėgstamo, bet dažnai aplinkoje pasitaikančio dirgiklio. Mokymuose dalyviai įgijo daugiau žinių apie autizmo sutrikimų turinčius vaikus, gilino žinias, kaip su tokiais lankytojais reikia bendrauti, pelnyti jų pasitikėjimą, kokie edukaciniai metodai yra efektyviausi.

Pranešimą „Skaitymo skatinimas" skaitė Urtė Vaserienė, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriaus vyr. bibliotekininkė. Pranešėja kalbėjo apie tai, kad reikia skatinti įvairaus amžiaus ir socialinių grupių lankytojus daugiau skaityti, gerinti jų skaitymo įgūdžius, taip pat kelti skaitymo prestižą. Skaitymo nauda yra neišmatuojama, skaitymas ugdo kūrybinį ir kritinį mąstymą, skatina protinę veiklą, padeda ugdyti dėmesio koncentraciją. Skaitydamas žmogus įgyja estetinę patirtį. Knygos praturtina sielą ir teikia gausybę informacijos. Skaitymas naudingas ne tik tada, kai teikia malonumą, bet ir kai skatina jauną žmogų augti.

Buvo plačiau papasakota apie „Knygų pristatymo konkursą 2018“. Šio konkurso tikslas - ugdyti regiono moksleivių skaitymo, kūrybiškumo, kritinio mąstymo ir kitus su skaitymu susijusius įgūdžius, kelti skaitymo prestižą visuomenėje ir populiarinti kokybišką, vertingą vaikų ir jaunimo literatūrą.

Įgytas žinias bibliotekininkai pritaikys bibliotekiniame – informaciniame darbe su bibliotekų lankytojais, skaitytojais.

Viešosios bibliotekos direktorė
Zita Sinkevičienė



Dalios Markulienės nuotraukos



šaltinis: http://akmene.lt/go.php/lit/Mokymai-akmenes-rajono-savivaldybes-viesosios-bibliotekos-miestu-kaimu-mokyklu-bibliotekininkams


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN