Atraskite Akmenės krašto saugomas teritorijas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2023-02-09 14:23
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Ventos regioninis parkas – tai saugoma teritorija šiaurės vakarų Lietuvoje. Jo įkūrimo tikslas - saugoti ir puoselėti Ventos paslėnių kraštovaizdį, jo gamtinę ekosistemą bei kultūros paveldo vertybes, jas tvarkyti ir racionaliai naudoti, taip pat sudaryti sąlygas poilsiui ir pažintiniam turizmu.

Parkas įsteigtas 1992 metais, jo plotas 9834 ha. Ventos regioninis parkas patenka į trijų rajonų savivaldybių teritorijas: Mažeikių (3592 ha); Akmenės (6005 ha) ir Šiaulių (237 ha). Parke yra 1 rezervatas, 8 draustiniai, kurie užima 40,9 % teritorijos, saugomi 16 gamtos paveldo objektai, iš kurių 2 paskelbti gamtos paminklais.

Nuo 2015 metų pabaigos keliaujantys po Ventos regioninį parką ir norintys detaliau susipažinti su jame esančiomis vertybėmis, tai gali padaryti užsukę į Ventos regioninio parko lankytojų centrą. Čia įrengta ekspozicijų salė, kurioje galite prisiliesti prie milijonus metų menančių juros periodo fosilijų, daugiau sužinoti apie gamtos ir kultūros paveldo objektus, tai pat susipažinti su iškiliausiomis krašto asmenybėmis, kurios gyveno ir kūrė parko teritorijoje.

SVARBU❗ Nuo lapkričio 9 d. Ventos regioninio parko lankytojų centre galite apsilankyti tik iš anksto užsiregistravus.


Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus informacija
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/atraskite-akmenes-krasto-saugomas-teritorijas/5179


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN