Ligoninėje dirbantys užsieniečiai medikai priimami draugiškai, mokosi lietuvių kalbos (Mažeikiai)

Naujienos: Savivalda , 2022-12-20 22:20
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Besibaigiant metams Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) vadovai susitiko su VšĮ Regioninė Mažeikių ligoninė dirbančiais užsieniečiais gydytojais ir šios gydymo įstaigos vadovais. Domėtasi, kaip medikams sekasi integruotis į ligoninės kolektyvą, bendrauti su pacientais, mokytis lietuvių kalbos.

Susitikime dalyvavo Savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, savivaldybės gydytoja Ieva Šimkutė, Regioninės Mažeikių ligoninės direktorius Sigitas Kaktys ir kiti ligoninės administracijos atstovai.

Šiuo metu ligoninėje dirba 8 gydytojai: 4 iš Ukrainos, 2 – Baltarusijos, 2 – Rusijos. Iš savo šalių į Lietuvą humanitariniais tikslais jie pasitraukė dėl Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą.

Gydytojai sakė, kad ir kolegos, ir pacientai juos priima draugiškai, dėkojo Savivaldybei už rodomą dėmesį, domėjimąsi jų gyvenimu čia, Mažeikiuose.

Kiekvieną penktadienį užsieniečiai gydytojai dalyvauja lietuvių kalbos kursuose, vykstančiuose ligoninės patalpose. Kursus neatlygintinai veda Mažeikų Švč. Jėzaus širdies parapijos „Carito“ reikalų vedėja Danutė Komovienė.

Vicemerė S. Bernotienė ir Regioninės Mažeikių ligoninės direktorius S. Kaktys, sveikindami iš užsienio atvykusius gydytojus artėjančių švenčių proga, linkėjo kantrybės, sveikatos ir kad Mažeikiai taptų miestu, kuriame jie atras ramybę.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/ligonin%C4%97je-dirbantys-u%C5%BEsienie%C4%8Diai-medikai-priimami-draugi%C5%A1kai-mokosi-lietuvi%C5%B3-kalbos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN