Vydūno viešojoje bibliotekoje ir filialuose organizuojamos įvairios skaitmeninio raštingumo lavinimo veiklos

Naujienos: Švietimas , 2022-11-28 22:35
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Pagėgių krašto bibliotekose organizuojamų įvairių neformalaus ugdymo veiklų pagrindu nuolat ugdomos bei gilinamos gyventojų šiuolaikinių skaitmeninių technologijų panaudos žinios. Tokiu būdu įgyjami ir sėkmingai pritaikomi įgūdžiai, kurie yra reikalingi bei svarbūs siekiant efektyviai, įvairiapusiškai, saugiai ir atsakingai naudotis internetu.

Viena iš tokių šviečiamųjų veiklų – 2022 m. lapkričio 15-18 dienomis Pagėgių Vydūno bibliotekoje vykę pradedančiųjų skaitmeninio raštingumo mokymai suaugusiems temomis „Viešosios paslaugos internetu kiekvienam“ bei „Tekstinio dokumento rengimas“. Šių mokymų dalyviai išklausė vyresniosios bibliotekininkės bibliografiniam-informaciniam darbui Astos Andrulienės dėstytą 8-ių valandų kursą. Grupė pasižymėjo darbštumu, dėmesingumu, žingeidumu ir pasiryžimu toliau mokytis. Jie buvo pakviesti tęsti mokymus dalyvaujant pažengusiųjų skaitmeninio raštingumo mokymuose. Kiekvienų kursų metu dalyvių įgytos žinios tikrinamos testu ir įtvirtinamos kiekvienam dalyviui (ei) įteikiant mokymo baigimo pažymėjimus.

Džiugu, jog Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka bei Kentrių, Lumpėnų, Piktupėnų, Stoniškių, Šilgalių, Vilkyškių ir Žukų filialai jau penkerius metus iš eilės prisijungia prie asociacijos „Langas į ateitį“ tradiciškai organizuojamos akcijos „Senjorų dienos internete“. Šiemet lapkričio 22-25 dienomis Pagėgių krašto bibliotekose besilankantys senjorai entuziastingai dalyvavo šioje akcijoje ir stebėjo temines transliacijas temomis: kaip įvaldyti e. valdžios vartų teikiamas galimybes, apsisaugoti nuo sukčių internete, naudotis e. sveikatos portalo teikiamomis ir kt. Transliacijų metu senjorai, padedant bibliotekos darbuotojui, galėjo tiesiogiai užduoti klausimus lektoriams. Taipogi šių virtualių informacinių renginių metu apžvelgti svarbiausi Ukrainos ir Lietuvos istorijos momentai. Svarbiausiais faktais apie bendrą šių dviejų šalių istorinį paveldą virtualioje paskaitoje paprastai ir suprantamai dalijosi istorikas, Vilniaus universiteto profesorius Alfredas Bumblauskas.

Bibliotekos bendruomenė gali pasidžiaugti, jog akcija „Senjorų dienos internete 2022“ Pagėgių krašto bibliotekose subūrė net daugiau kaip 60 senjorų ir negalią turinčių bibliotekos lankytojų.
Ši akcija šiemet buvo rengiama įgyvendinant projektą „Informacinės technologijos jungia kartas“, kurį finansuoja LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Projektą vykdo Vilniaus Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universitetas (MČTAU), Kauno trečiojo amžiaus universitetas (TAU) ir asociacija „Langas į ateitį“.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos bendruomenė primena: mokytis – niekada nevėlu, visada – įdomu, prasminga bei aktualu, o sužinoti kažką naujo – kiekvienam pravartu. Užsukite į Pagėgių krašto bibliotekas ir atraskite prasmingą Jus dominančią veiklą. Bibliotekininkai yra visada pasiruošę padėti Jums žengti savitais ir naujais pažinimo keliais. Laukiame Jūsų!
#Senjorudienosinternete #langasiateiti #skaitmeniniaiigudziai #mokausivisagyvenima


Asta Andrulienė,
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
vyresn. bibliotekininkė bibliografiniam-informaciniam darbui

Nuotraukos iš bibliotekos archyvo


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN