Pašventintas Advento vainikas – Mažeikiai laukia švenčių

Naujienos: Savivalda , 2022-11-28 22:32
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Lapkričio 27-ąją, senamiestyje, V. Burbos skvere, pašventintas susikaupimo ir didžiojo laukimo meto simbolis – Advento vainikas, uždegta pirmoji žvakė. Vainikas Mažeikius puoš iki Trijų karalių šventės.

Mažeikiškius ir miesto svečius sveikino, šilumos, sutarimo bei jaukių artėjančių gražiausių metų švenčių linkėjo Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė.

Advento vainiką pašventino Švč. Jėzaus Širdies bažnyčios vikaras kun. Antanas Šimkus.

Dainomis, giesmėmis, eilėmis, šokiais ir muzika susirinkusiuosius šildė Kazimiero Jagmino pradinės mokyklos ketvirtokai (mokytojos Giedrė Bubokienė, Skaidrutė Jokubauskienė, Rosita Sereikienė), Švč. Jėzaus Širdies bažnyčios choras (kantorė Julė Draudikienė), Choreografijos mokyklos liaudiškų šokių studijos „Kauškutis“ moterų grupė „Kūmutės“ (meno vadovė Olga Gross), Kultūros centro politinių kalinių ir tremtinių choras „Atmintis“ (vadovė Zita Gužauskienė), Vytauto Klovos muzikos mokyklos solistė Saulė Čiunčiukaitė ir vokalinis ansamblis (mokytoja Eridana Tallat-Kelpšienė).

Įspūdingo dydžio, kone 5 metrų skersmens, Advento vainikas Mažeikiuose pinamas jau nuo 2013 metų. Šią gražią tradiciją – jį pinti ir puošti – puoselėja Mažeikių klubo „Mano namai“ moterys su vadove Krista Kinčiene. Šiemet joms talkino Mažeikių miesto seniūnijos, Mažeikių viešosios bibliotekos darbuotojai ir Juozapas Kukštas. Vainiko papuošimai – tik iš gamtinių, natūralių medžiagų, kuriuos moterys pradeda gaminti iš anksto.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/pa%C5%A1ventintas-advento-vainikas-ma%C5%BEeikiai-laukia-%C5%A1ven%C4%8Di%C5%B3/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN