Bičiulių apsupty paminėtas Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos gyvavimo 85-erių metų jubiliejus

Naujienos: Švietimas , 2022-11-25 15:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos organizuotas Padėkos bičiuliams vakaras, 2022 m. lapkričio 9 d. vykęs bibliotekos fojė, subūrė gausias gretas bibliotekos geradarių, kolegų, skaitytojų, įvairių įstaigų ir organizacijų atstovų, bei visų, kultūrai ir literatūrai neabejingų asmenybių, su kuriomis bibliotekos bendruomenę jau daugelį metų sieja glaudūs gražios ir konstruktyvios kultūrinės bendrystės ryšiai. O ir proga šiam šiltam susibūrimui buvo ypatinga: šiemet Pagėgių biblioteka mini savo veiklos 85-erių metų jubiliejinę sukaktį.

Šventinį renginį vedęs Laimonas Rimkus jo dalyvius ir svečius sveikino atvykus į šviesiausią pastatą Pagėgių savivaldybėje, nes, anot vedėjo, bibliotekoje gyvena šviesa, kuriai kiekvienas atveria širdį perskaitęs knygą. Pasidžiaugta, jog ši šviesa Pagėgiuose plazdena jau net 85-erius metus: žmogui – tai garbus amžius, įstaigai – viso labo jaunystė. Susipažinti artimiau su bibliotekos veikla bei skirtingais gyvenimo tarpsniais čia užfiksuotais svarbiausiais įvykiais, pakviesta stebint bibliotekininkų parengtą mini filmą „85-ios bibliotekos gyvenimo akimirkos“.
Tardama sveikinamąjį žodį, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos direktorė Milda Jašinskaitė-Jasevičienė akcentavo, jog 1937 m. pirmąkart lankytojams duris atvėrė Pagėgių valstybinė biblioteka, tuomet buvusi vienintelė Klaipėdos krašto valstybinė viešoji biblioteka su skaitykla. Nuo tada bibliotekininkai kasdien savo širdimis ir nuoširdžiu darbu kūrė biblioteką, rūpinosi jos augimu bei veiklų spektro kokybiniu bei kiekybiniu plėtimu ir tai uoliai daro iki pat šiolei. Bibliotekos vadovė pasidžiaugė, jog kiekvieni metai bibliotekai dovanojo ir tebedovanoja naujus bei stiprina jau esamus gražios bičiulystės, partnerystės ryšius su bendraminčiais, kultūros puoselėtojais ir skleidėjais, ko pasekoje „gimsta“ originalūs bendri sumanymai, įgyvendinamos prasmingos iniciatyvos. Būtent siekdama išreikšti begalinį dėkingumą visiems bibliotekos bičiuliams, bibliotekos bendruomenė ir sukvietė visus į šį šventinį Padėkos vakarą. Renginio metu vardinės bibliotekos padėkos ir Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos 4 kl. mokinių specialiai šiai sukakčiai gaminti knygų skirtukai iškilmingai įteikti Pagėgių savivaldybės mero pareigas ėjusiems asmenims, Pagėgių savivaldybės administracijos atstovams, buvusiems viešosios bibliotekos darbuotojams, įvairių įstaigų, organizacijų, įmonių, bibliotekų vadovams, žiniasklaidos atstovams, ištikimiausiems, entuziastingiausiems bei daugiausiai skaitantiems bibliotekos lankytojams, renginių bei kitų bibliotekos vykdomų iniciatyvų dalyviams ir kitiems geradariams. Amžinybėn iškeliavę bibliotekos darbuotojai bei bičiuliai simboliškai pagerbti tylos minute.

Buvusi ilgametė bibliotekos vadovė Elena Stankevičienė, sveikindama bibliotekos bendruomenę ir visus susirinkusius su gražia švente, jautriai atviravo, jog čia, šioje bibliotekoje, tarsi gyvenimo knygos puslapiuose, „įrašyti“ gražiausi atsiminimai ir išgyventos šviesiausios gyvenimo akimirkos. Biblioteką vadindamas kultūros židiniu ir linkėdamas jai gyvuoti dar daugelį ilgų metų, sveikinamąjį žodį tarė Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius. Savivaldybės vadovas akcentavo, jog bibliotekos siela yra kolektyvas ir drauge su vicemere Ligita Kazlauskiene visus Vydūno viešosios bibliotekos darbuotojus pagerbė vardinėmis padėkomis. Susirinkusiuosius meras maloniai suintrigavo pranešdamas džiugią žinią, jog šiuo metu vyksta Vydūno viešosios bibliotekos teiktos iniciatyvos – Algimanto Mackaus premijos steigimo – procesas, ir jau yra rengiami šios nominacijos nuostatai. Pasak savivaldybės vadovo, neabejojama, jog ši premija ne tik garsins patį rašytoją – jo asmenybę bei kūrybinį palikimą, bet ir visą Pagėgių kraštą.

Sveikindama šventės organizatorius ir svečius, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorė dr. Laura Juchnevič teigė, jog Pagėgių savivaldybės Vydūno viešoji biblioteka gali didžiuotis puikiai vykdoma kultūros politika, bibliotekinę veiklą itin palaikančia bendruomene bei profesionaliu kolektyvu. Vydūno viešosios bibliotekos specialistams viešnia įteikė LR Kultūros ministro Simono Kairio padėkas. LR Seimo nario Ričardo Juškos sveikinimus ir dovanas bibliotekininkams perdavė jo atstovė Gražina Jankauskienė. Nusidriekė visa eilutė norinčiųjų pasveikinti, apkabinti, palinkėti, pasidžiaugti... Šiltų linkėjimų, širdžiai mielų dovanų ir kvapnių margaspalvių gėlių jūra bibliotekos bendruomenę, jos vadovės Mildos Jašinskaitės-Jasevičienės asmenyje, užliejo Klaipėdos ir Tauragės apskričių viešųjų bibliotekų, Pagėgių savivaldybės administracijos, Pagėgių savivaldybės įstaigų, nevyriausybinių organizacijų vadovai ir atstovai, skaitytojai, bibliotekos geradariai bei kūrėjai, atvykę iš kitų Lietuvos miestų bei miestelių.
Sveikinimai liejosi, šypsenos spindėjo ir linksmas juokas aidėjo. O visą šitą puikią nuotaiką pratęsė tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje su įvairiausio žanro koncertinėmis programomis koncertuojančio talentingo muzikanto, atlikėjo, kompozitoriaus, muzikos bei tekstų autoriaus, aktoriaus Justino Stanislovaičio ir instrumentalisto Šarūno Starinsko atliekama dainuojamosios poezijos programa. Už širdis sušildžiusį muzikinį pasirodymą menininkams dėkota lauknešėliu. O nuskambėjus paskutinės dainos akordams, tiek bibliotekininkų, tiek visų šventės dalyvių laukė „saldžiausia“ vakaro staigmena – Pagėgių savivaldybės mero Vaido Bendaravičiaus dovanotas didžiulis šventinis tortas su jį puošiančiomis 85-iomis šokančiomis liepsnelėmis. Sugalvoti norą ir užpūsti žvakutes buvo pakviestas visas Vydūno viešosios bibliotekos personalas. Visiems drauge skanaujant tortą ir kitus gardumynus, šiltai šnekučiuotasi bei įsiamžinta prie Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos foto sienelės, idant šventės akimirkos širdyse išliktų dar ilgai, ilgai...

Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos/biciuliu-apsupty-paminetas-pagegiu-savivaldybes-vyduno-viesosios-bibliotekos-gyvavimo-85-eriu-metu-jubiliejus/


Sonata Nognienė
Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos
metodininkė – skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja


Astos Andrulienės nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN