Akmeniškių įspūdžiai iš Pasaulinės sveikatos dienos

Naujienos: Švietimas , 2019-04-08 16:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Naujosios Akmenės Trečiojo amžiaus universiteto (toliau – TAU) dvidešimties žmonių komanda „Akmenukai“ balandžio 6 d. dalyvavo Pasaulinės sveikatos dienos minėjime Vilniuje, Vingio parke „Sveikata ir saugumas: Protrūkiai ir krizės“.

Šventę atidarė MČTAU rektorė TAU asociacijos pirmininkė Z. Žebrauskienė. Šiltai pasveikino Pasaulinės sveikatos organizacijos biuro vadovė Ingrida Zurlytė, Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė ir kiti svečiai. Į renginį atvykome puikiai ir sportiškai nusitekę. Šventėje dalyvavo dešimt TAU kolektyvų. Sudalyvavome Šiaurietiško ėjimo lazdomis turnyre, diskgolfo ir petankės mėtymo varžybose. Pabendravome, pasidalijome įspūdžiais, pasimankštinome bendroje mankštoje.

Visi kolektyvai meniškai ir išradingai prisistatė šokiais, eilėmis, dainomis ir muzikavimu. Turizmo fakulteto dekanė V. Kateivienė padeklamavo šmaikštų eilėraštį, o Menų fakulteto Šokių studijos šokėjos (vadovė O. Moderienė) smagiai šventės dalyvius pasveikino pašokdamos linijinį šokį, įrodydamos, kad metai tarsi jų neliečia, o judėjimas tik stiprina sveikatą.

Pasivaišinome skania kareiviška koše ir arbata. Visi kolektyvai buvo apdovanoti padėkos raštais ir dovanomis. Sudainavome bendrą atsisveikinimo dainą, padėkojome organizatoriams ir su pakilia nuotaika iškeliavome namo.

Naujosios Akmenės TAU rektorės padėjėja Genovaitė Sakavičienė

Nuotraukos G. Sakavičienės


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN