Kūrybinės programavimo dienos bibliotekoje (Silutė)

Naujienos: Švietimas , 2022-10-30 20:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

met vykdydama projektą „Programavimo studija“ (projekto vadovė Sandra Jablonskienė), finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešoji biblioteka pirmą kartą dalyvavo tarptautinėje Europos Sąjungos programavimo savaitėje (EU CodeWeek). Tai visuomeninė iniciatyva, kurią vykdo savanoriai, o remia Europos Komisija. ES programavimo savaitė – tai judėjimas, kuris pasitelkdamas programavimą ir kitą technologijų veiklą vertina kūrybiškumą, problemų sprendimą ir bendradarbiavimą. Programavimo savaitės tikslas – populiarinti programavimą, skatinti kūrybiškumą, parodyti jaunimui ir vyresniojo amžiaus žmonėms, kaip įgyvendinti idėjas naudojant programavimo kodą, suburti motyvuotus žmones mokytis.

Siekiant atkreipti dėmesį į šią iniciatyvą, visą spalio savaitę bibliotekoje vyko projekto „Programavimo studija“ Kūrybinių dirbtuvių dienos. Renginių žemėlapyje www.codeweek.eu bibliotekininkai užregistravo keturias skirtingas veiklas: robotikos užsiėmimą ir čempionatą, programavimo būrelį „Coder Dojo“, programuojamų bitučių bei roboto humanoido pristatymą, 3D modeliavimo kūrybines dirbtuves. Visi besidomintys programavimu buvo kviečiami atvykti ir išbandyti į aplinką reaguojančius, tarpusavyje kovojančius „Lego Mindstorms EV3“ ir „VEX IQ“ robotus, mokytis programavimo ir 3D modeliavimo, stebėti spausdinimo porcelianu procesą, patiems išbandyti programuoti robotus humanoidus „EdBot“, kurie geba atlikti sporto, šokio judesius.

Jauniausiems dalyviams skirtas programuojamas bitutes „Blue-Bot“ ir „Bee-Bot“ išbandė tiek pirmokai, tiek Šilutės trečiojo amžiaus universiteto senjorai. Pastarieji šių veiklų metu susipažino su mokymosi per žaidimą metodu.

Kūrybinėse programavimo dienose dalyvavo Žibų pradinės mokyklos pirmokai (mokytoja D. Šarlauskienė), Šilutės jaunimo ir suaugusiųjų mokymo centro moksleiviai (ikiprofesinio mokymo pedagogas, ekonomikos ir verslumo mokytojas A. Liekis, soc. pedagogė R. Petrauskienė, fizikos mokytojas G. Pečiulis), Šilutės trečiojo amžiaus universiteto studentai ir programavimu susidomėję jaunuoliai.



Akvilė Tamošiūnė,
Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos
Informacijos skyriaus vyresn. bibliotekininkė

šaltinis: https://www.silute.lt/naujienos/kurybines-programavimo-dienos-bibliotekoje/9695


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN