Europos Taurės klasikinės jėgos trikovės turnyre – kuršėniškių prizinės vietos

Naujienos: Sportas , 2019-03-26 21:17
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Ašmenų mieste, Baltarusijoje vyko penktasis Europos Taurės klasikinės jėgos trikovės turnyras, kuriame dalyvavo sportininkai iš dešimt šalių, o sėkmingai Lietuvą atstovavo Lietuvos rinktinės nariai iš Kuršėnų sporto klubo „Kristalas“.

Štangos spaudimo rungtyje startavęs Albertas Motiečius išspaudė 175 kg ir liko trečias, jį aplenkė sportininkai iš Rusijos komandos. Albertas pagerino Lietuvos suaugusių rekordą, kuris laikėsi šešerius metus, ir kurį Albertas bandė pagerinti ne kartą.

Jėgos trikovės rungtyje startavęs Linas Abakas taip pat buvo trečias. Nugalėjo sportininkas iš Baltarusijos, antras Armėnijos atstovas.

Lietuvos rinktinę atstovavo ir vienintelė moteris „Kristalo“ sportininkė Aistė Motiečė. Aistė pasirodė labai sėkmingai, ji įvykdė sporto meistro normatyvą klasikinės jėgos trikovės rungtyje ir pagerino savo asmeninius rezultatus. Aistė liko antra, nusileidusi tik Filimonavai Inai, Jėgos trikovės legendai iš Rusijos, jos vardas įamžintas jėgos trikovės šlovės alėjoje. Tai daugkartinė pasaulio, Europos čempionė, rekordų autorė. Trečia liko Pasaulio jaunimo čempionė iš Baltarusijos Aleksandra Burikina.


Antanas Gricius


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN