Pasaulinė turizmo diena paminėta pėsčiųjų žygiu po Kražių apylinkes

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2022-10-02 09:23
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Rugsėjo 27-ąją visame pasaulyje kasmet minima Pasaulinė turizmo diena. Šių metų tema – „Permąstykime turizmą“ – siekiama paskatinti susimąstyti apie neišvengiamus turizmo pasikeitimus, klimato kaitą bei didesnį dėmesį skirti kultūriniam bei ekologiniam turizmui populiarinti.
Ta proga, rugsėjo 25-ąją, Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centras organizavo pėsčiųjų žygį po Kražių apylinkes. Starto vietoje – buvusios Kražių jėzuitų kolegijos aikštėje – susirinko nemažas būrys Kražių miestelio gyventojų ir svečių. Prieš žygio pradžią vyko vienas iš asociacijos „Kražių bendruomenė“ įgyvendinamo projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2021-2023 m.“ renginių – „Saugūs ir sveiki“. Dalyviai prisiminė saugaus eismo taisykles žygiuojant keliu, užsidėjo atšvaitus ir šviesą atspindinčias liemenes, jauniausi ir vyriausi žygeiviai buvo apdovanoti ir kitomis „Lietuvos automobilių kelių direkcijos“ įsteigtomis dovanėlėmis. Pasiruošę žygiui dalyviai iškeliavo numatytu maršrutu. Daugiau nei 16 km pažintinėje trasoje (Kražiai-Butkiškė-Kražiai), būrys žygeivių aplankė Vytauto kalną, Kražių kapinių koplyčią, Oreliškės akmenį ir kitus objektus. Poilsio pertraukėlė žygeivių laukė Butkiškėje, kur buvo susipažinta su religine bendruomene „Naujoji Gokula“. Šios bendruomenės narys Arūnas Katauskas, svetingai sutikęs svečius, papasakojo apie Krišnos sąmonės (vaišnavų) bendruomenės kasdienybę, dvasinio gyvenimo palaikymui ir skatinimui skirtas veiklas, aprodė bendruomenės narių pastangomis sukurtą ir toliau puoselėjamą gyvenvietę, pavaišino vegetariškomis vaišėmis. Pailsėję ir pasistiprinę, žygeiviai tęsė maršrutą ir besigrožėdami rudenėjančia gamta, sugrįžo į Kražius. Sugrįžusiųjų į starto vietą, laukė atminimo dovanėlės, poilsis bei įspūdžių aptarimas.


Aistė Mažonienė,
Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro vyr. specialistė (turizmui)


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN