Jūratės Beržinienės personalinės kūrybos parodos „Ir rimtai, ir juokais“ uždarymas (Telšiai)

Naujienos: Švietimas , 2022-09-26 19:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Rugsėjo 24 dieną, Telšių kultūros centro ekspozicijų salėje įvyko Jūratės Beržinienės personalinės kūrybos parodos „Ir rimtai, ir juokais“ uždarymas. Ši diena pasirinkta neatsitiktinai, nes rugsėjo 25-ąją minima Tarptautinė vaistininko diena, o Jūratė – vaistininkė. Nepaisant specialybės, nuo mokyklos laikų užsiimdavo įvairiausiais rankdarbiais. Kuomet kultūros centro etnografė ir parodų kuratorė Sigita Dacienė pasiūlė surengti personalinę parodą, Jūratė sutiko ilgai nedvejojus.

Į parodos uždarymą ir susitikimą su menininke sugūžėjo pilna Telšių kultūros centro ekspozicijų salė. Renginio vedėja, Telšių kultūros centro režisierė Agnė Jakavičiūtė kalbino Jūratę apie jos gyvenimą ir kūrybinį kelią - netrūko smagių ir sentimentalių pasidalinimų.

Ypatingas dėmesys skirtas Jūratės akvarelės darbams. Šiais laikais net ir respublikinėse menininkų parodose labai retai pamatysime akvarele lietus paveikslus. Lietuvių akvarelės pradžia siejama su pirmosiomis lietuvių dailės parodomis, kuriose buvo eksponuojamos Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, Antano Zmuidzinavičiaus akvareles. Telšiuose šią meno šaką puoselėja dailės mokytoja Aušra Sirutienė, kuri taip pat pasidžiaugė Jūratės kūryba.

Pasveikinti susirinko ne tik būrys draugų, kolegų, gerbėjų, bet ir LR Seimo narys Valentinas Bukauskas, Telšių r. savivaldybės atstovė Rūta Žlibinienė, Telšių meno mokyklos direktorius Antanas Kontautas, Telšių kultūros centro direktorius Linas Ulkštinas.

Kaip renginio vedėja įvardino, Jūratė yra moteris-orkestras: nepaisant begalės darbų, kūrybinių pomėgių, ji be galo myli savo šeimą ir darbą. Parodos uždarymas šiuo metu organizuotas neatsitiktinai - rugsėjo 25 d. minima Tarptautinė vaistininko diena. Šia proga salėje susirinkusius vaistininkus pasveikino ir apie specialybės džiaugsmus bei vargus pasidalino, kaip pats paatviravo, iš naujo įsimylėjęs vyras Kęstutis Beržinis.

Parodos uždarymo metu skambėjo kūriniai, kuriuos atliko Jūratė Beržinienė kartu su sūnumi Jokūbu ir mokytoja Asta Radziene.

Tikimės, kad Jūratei ši paroda nebus paskutinė kultūros centre, o jos gyvenime niekada nenustos žydėti kūrybos gėlės.


Telšių kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN