Vydūno viešosios bibliotekos bibliotekininkai iš XXI-o Žemaitijos bibliotekininkų suvažiavimo parsivežė ypatingų naujienų

Naujienos: Švietimas , 2022-09-13 17:24
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Pagėgių m.

Išmanumą, aktyvumą, sportinius bei protinius sugebėjimus bibliotekininkai kasmet pademonstruoti gali Žemaitijos bibliotekininkų suvažiavime. Š. m. rugsėjo 8-9 dienomis 21-ąją bibliotekininkų šventę Pajūrio miestelyje (Šilalės raj.) organizavo šiemet 85-ąjį bibliotekos gimtadienį švenčianti Šilalės rajono viešoji biblioteka.

Renginio ištakos siekia 2002 metus, kuomet idėja apie tokį suvažiavimą kilo Skuodo viešosios bibliotekos direktoriui Jonui Grušui ir Skuodo rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro vedėjui Alfonsui Lenkiui. Kasmet vis kitoje Lietuvos vietoje organizuojamu kultūriniu ir sportiniu renginiu siekiama vienyti Žemaitijos bibliotekininkus bendrai profesinei veiklai, skatinti aktyvų, kūrybišką ir ilgalaikį bendradarbiavimą, populiarinti Žemaitijos regiono lankytinas vietas, skatinti bibliotekininkų fizinį aktyvumą bei turiningą laisvalaikio praleidimą.

Šiais metais organizatorių pasirinkta renginio tema buvo „Inovacijų turgus“. Kiekviena biblioteka savo kiemelyje pristatė atvežtą inovaciją ir bandė ją parduoti kolegoms. Pagėgių Vydūno biblioteka prisistatė kaip vienintelė Lietuvos biblioteka, turinti nuosavą radijo stotį ir kolegoms parodyti atvežė naujausią bibliotekoje sukurtą inovaciją – pabėgimo kambarį. Ši paslauga sukurta minint Margučio radijo (JAV) darbuotojo, pagėgiškio poeto Algimanto Mackaus 90-ąsias gimimo metines, tad Pagėgių bibliotekininkai įkūnijo minėtos radijo stoties darbuotojus ir trumpai apžvelgė šviežiausias Žemaitijos regiono bibliotekų naujienas. Pagėgiškių bibliotekininkų bendruomenė visus kvietė priimti mestą iššūkį – užrištomis akimis įveikti labirintą bei laimėti kvietimą į Pagėgių Vydūno bibliotekoje veikiantį pabėgimo kambarį „Įsižiūrėk į vidurnaktį“ ir pabėgti iš radijo stoties.

Visa diena buvo itin aktyvi – kol bibliotekų vadovai dalyvavo edukacijoje bei pasitarime, bibliotekininkai dalyvavo įvairiose sportinėse, muzikinėse rungtyse, dalinosi patirtimi su kolegomis. Pagėgiškių bibliotekininkų rezultatai – iš ties puikūs: pelnyti net 5 diplomai, o bendroje įskaitoje tarp visų bibliotekų pagėgiškiai iškovojo 3-ąją vietą (antrąją vietą pelnė skuodiškių komanda, o pirmąją iškovojo Šilutės bibliotekos komanda). Tačiau pagrindinė žinia, kurią parsivežė pagėgiškiai bibliotekininkai yra tai, jog XXII Žemaitijos bibliotekininkų suvažiavimas 2023 m. vyks Pagėgiuose! Šį įvykį pažymint pagėgiškiams įteikta simbolinė vėliava bei pereinamoji taurė.

Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos kolektyvas dėkoja organizatoriams – Šilalės rajono viešosios bibliotekos darbuotojams, už šiltą priėmimą, dėmesį, geras emocijas bei puikiai suorganizuotą renginį.

Kitais metais susitikime Mažojoje Lietuvoje – Pagėgiuose!

Daugiau skaityti: https://pagegiusvb.lt/naujienos/vyduno-viesosios-bibliotekos-bibliotekininkai-is-xxi-o-zemaitijos-bibliotekininku-suvaziavimo-parsiveze-ypatingu-naujienu/


Pagėgių sav. Vydūno viešosios bibliotekos informacija

Nuotraukos iš Pagėgių sav. Vydūno viešosios bibliotekos archyvo


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN