Pažinkite Mažąją Lietuvą: Šilutės kultūros ir pramogų centras kviečia leistis į „Vėtrungių kelią“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2022-09-12 17:58
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Interaktyvus „Vėtrungių kelio“ žaidimas

2013 metais Šilutės kultūros ir pramogų centre gimęs projektas „Vėtrungių kelias” suteikia unikalią galimybę pažinti Mažąją Lietuvą. Žaidimas siūlo įvairius maršrutus, kuriais keliaujant galite pažinti Nidos kopas, Klaipėdos skverus, Drevernos apžvalgos bokštą, Mažosios Lietuvos sostinę Šilutę, Rambyno kalną, Viešvilės girią, Smalininkų uostą ir daug kitų kultūros paveldo objektų. Žaiskite interaktyvų žaidimą ir keliaukite po nurodomas vietas, atlikite užduotis ir laimėkite prizus! Įvykdžius visas užduotis gausite prizų dėžutės kodą ir koordinates.
Žaidimo
dėžutes rasite Rambyno regioninio parko direkcijoje, Tauragės turizmo ir informacijos centre, Klaipėdos turizmo ir informacijos centre, Klaipėdos rajono turizmo ir informacijos centre ir Šilutės kultūros ir pramogų centre. Žaidimas prasideda vėtrungių gimimo dieną – birželio 26-ąją.

Tradiciškai žaidimas atidaromas Kafijos dienomis. Šias metais Kafijos dienose dalyvavo kavinės ir kultūros centrai iš 7 regiono savivaldybių. Žaidimas tęsiasi iki rugsėjo 27 - tosios, tad žaisti ir laimėti vis dar galite!

Jūsų patogumui, žaidimo svetainėje galima kurti savo originalų maršrutą pagal vietovę ir kategoriją. Tai galima padaryti visus metus ir ne tik sezoninio žaidimo metu apsilankius www.vetrungiukelias.lt


„Vėtrungių kelio“ naujovės

2022 metai „Vėtrungių kelio“ žaidimas persikėlė į mobiliąją programėlę, kurią parsisiuntus prisijungsite jau prie 500 žaidimo dalyvių ir turėsite galimybę pasinerti į Mažosios Lietuvos atradimų kelionę. Šias metais prie žaidimo partnerių prisijungė Lauksargiai, Tauragės rajone. Čia atvykę atsidursite prie Mažosios Lietuvos pasienio besiribojančio su Žemaitija. Maršrutai ir kultūros paveldo objektai žaidime yra papildomi kiekvienais metais.

„Vėtrungių kelias“ siekia tapti sertifikuotu kultūros keliu. Toks Lietuvoje jis būtų vos antrasis, kartu su M. K. Čiurlionio kultūros keliu. Gavęs sertifikatą „Vėtrungių kelias“ taptų dar prieinamesnis ir inovatyvesnis bei skatintų susipažinti su Mažąja Lietuva ne tik vietos, bet ir užsienio keliautojus.
Rugsėjo 17 dieną „Vėtrungių kelio“ partnerių komanda vyksta į 2022-ųjų metų Lietuvos kultūros sostinę Alytų. Su Mažosios Lietuvos istorija, kultūra, papročiais ir autentiškumu bus pažindinami dzūkai.


„Vėtrungių kelio“ kiemelis Žuvienės virimo čempionate

Pirmąjį rudens savaitgalį (rugsėjo 3 dieną) Rusnės saloje vyko tarptautinis žuvienės virimo čempionatas, į kurį antrus metus iš eilės Šilutės kultūros ir pramogų centras suburia „Vėtrungių kelio“ partnerių komandą.
Mūsų kiemelyje buvo verdama žuvienė ir šiupinys, taip pat buvo galima paskanauti Mažosios Lietuvos tradicinio gėrimo – kafijos. Partnerių paruošti edukaciniai užsiėmimai – šokiai, dainos kvietė užsukti pažinti mūsų kraštą. Šia proga pasinaudojo ir delegacijos iš Turkijos, Latvijos, Vokietijos ir Lenkijos.

Į kiemelį „Vėtrungių kelias“ buvo galima patekti kirtus Rytų Prūsijos muitinės postą, paruoštą Šilutės Hugo Šojaus muziejus. Šilutės kultūros ir pramogų centro folkloro ansamblis „Verdainė“ (vadovė Regina Jokubaitytė) paruošė programą, kurią sudarė dainos, šokiai ir žaidimai iš Mažosios Lietuvos, buvo galima išvysti tradicinius lietuvininkų kostiumus.

Šilutės r. sav. F. Bajoraičio viešosios bibliotekos atstovai rengė edukacinę programą apie senąją knygrišystę. Šilutės turizmo ir informacijos centras bei Kintų Vydūno kultūros centras organizavo dirbtuvėles vaikams, kuriose spalvino Kuršmarių vėtrunges, lankstė ir plukdė laivelius.

Tautodailininkai Julius Katauskas, Stanislovas Meškauskas ir Rimantas Pilibavičius demonstravo Mažojoje Lietuvoje paplitusius amatus: žiedė molinius indus, iš medžio skaptavo luotus ir laivelius.

Šilutės teatro aktoriai, persirengę jau žinomais personažais Vėtrungiu ir Žveju, žavėjo iš visos Lietuvos sugužėjusius svečius.

Šventės lankytojai dalyvavo „Vėtrungių kelio“ loterijoje, kurioje buvo galima laimėti prizų su žaidimo atributika.


Projekto organizatorius Šilutės kultūros ir pramogų centras.
„Projektą“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šilutės r. savivaldybė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN