„Šviesos ieškok naktyje 2022“ (Plungės r.)

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2022-09-12 16:58
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Plungės r.

Rugsėjo 2-osios naktį Žemaičių Kalvarijos gyventojai bei atvykę svečiai iš kitų gyvenviečių rinkosi į kasmetinių tapusį festivalį „Šviesos ieškok naktyje". Šis festivalis organizuojamas jau ne pirmus metus, tad ir organizatorių atsakomybė prieš čia susirenkančius žmones - kasmet vis didesnė. Festivalis, kaip jau įprasta, vyksta nakties metu, susirinkusius kviečiame nemiegoti, o džiaugtis muzika, šviečiančiomis skulptūromis, šviesos efektais.

Festivalio metu sulaukėme šviečiančių dviračių parado - vietiniai gyventojai puošė savo dviračius ir paspirtukus šviečiančiomis instaliacijomis ir važiuodami aplink Žemaičių Kalvariją, atidarė šventę bei paskelbė šviesų festivalį prasidedant! Renginio metu, laukė ir koncertai, ir šviečiančių dviračių paradas, batutai vaikams, skanus maistas susirinkusiems, o šventę vainikavo ekstremalus dviračių šou pasirodymas.

Į sceną lipo ne tik puikiai pažįstami Žemaičių Kalvarijos kultūros centro kolektyvai „Šokių vizija", „Sosieda" ir „Vintažas", bet ir Mažeikių rajono Šerkšnėnų kultūros centro kapela „Šerkšnė" bei mėgėjų meno kolektyvai iš Ryškėnų kultūros centro - estradinės muzikos grupė „Mes" ir liaudiškos muzikos kapela „Čia ir dabar".

Vakaro vinimi tapo „Greentrials", svečių iš Latvijos, ekstremalus naktinis dviračių šou. Išdėliotos dviratininkų rampos, 3 profesionalios dviračių sporto šakos ir jas atstovaujantys dviratininkai, publiką užkuriantis vedėjas, ekstremalūs triukai ore ir ant žemės - tiek šūksnių ir plojimų Žemaičių Kalvarija jau seniai nebuvo girdėjusi!

Apžiūrėję žibančias miestelio instaliacijas žmonės užsuko ir į Vytauto Mačernio muziejų – trumpam pasinerti į vakaro tylą, vaško varvėjimą ir medumi kvepiantį žvakių šokį... Poezijos fone senoviniu liejo žvakes, gerė žolelių arbatą, žiūrėjo į žvaigždes, paleido vasarą ir susitiko su rudenėjančia nakties vėsa.

Renginio rėmėjai: LR žemės ūkio ministerija, socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Plungės rajono savivaldybė.

Nuotraukos: Jurgio Mankausko, Valdonės Preibytės, Audronės Jokubauskaitės.



ŽKKC kultūrinės veiklos vadybininkė Audronė Jokubauskaitė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN