Šiaulių valstybinės kolegijos studentui – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos įvertinimas

Naujienos: Švietimas , 2022-08-23 22:52
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Paaiškėjo 2022–2023 studijų metų Prezidentų vardinių stipendijų laureatai – 28 studentai, įvertinti už puikius akademinius pasiekimus įvairiose studijų kryptyse.

Prezidento Jono Žemaičio (inžinerijos mokslų studijų krypčių ir technologijos mokslų studijų krypčių grupės) stipendija skirta Tadui Jonaičiui, Šiaulių valstybinės kolegijos Verslo ir technologijų fakulteto Statybos studijų programos III kurso studentui.


Stipendija – geriausiems studentams skatinti

Lietuvos Respublikos prezidentų Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Kazio Griniaus, Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko garbei įsteigtos stipendijos geriausiai besimokantiems šalies studentams skiriamos kiekvienais metais.

Kandidatai stipendijoms atrenkami pagal jų pasiekimus studijose, mokslinėje, visuomeninėje ir meninėje veikloje. Studentai įvertinami už itin aukštus studijų rezultatus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose ir studentų mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus ir kt.
Stipendijos skirtos vienuolikos šalies aukštųjų mokyklų bakalauro, magistrantūros ir vientisųjų studijų programų studentams.

Geriausiems studentams kasmet numatoma iki 30 Prezidentų vardinių stipendijų. Į jas gali pretenduoti aštuonių universitetų ir trijų kolegijų studentai, studijuojantys valstybės finansuojamose ir nefinansuojamose vietose. Kandidatūras stipendijoms teikia aukštosios mokyklos, jas vertina Lietuvos mokslų akademijos ekspertai.

Prezidentų vardinės stipendijos įsteigtos 1995 metais, siekiant pagerbti Lietuvos Respublikos prezidentus ir paskatinti geriausius šalies studentus.


ŠVK studento pasiekimai įvertinami nebe pirmą kartą

Tadas Jonaitis yra atsakingas, stropus, pareigingas, komunikabilus, aktyvus ir darbštus studentas, aktyviai dalyvauja Inžinerijos mokslų katedros ir kolegijos veiklose.

Į Šiaulių valstybinės kolegijos Statybos studijų programos nuolatinių studijų pirmą kursą jis įstojo 2020 metais. Studentas išsiskiria puikiais studijų rezultatais.

Tadas įsitraukęs į studentų mokslinės draugijos „Ugninė plyta“ veiklą, aktyviai dalyvauja įvairiuose profesiniam tobulėjimui skirtuose seminaruose. Vaikino pastangos įvertinamos įvairiose srityse. Pavyzdžiui, tarptautiniame konkurse „Jaunasis statybos inžinierius 2021“ jis užėmė 1 vietą, skaitė pranešimą 2021 metų gegužę vykusioje tarptautinėje studentų mokslinėje-praktinėje konferencijoje „Verslas, naujos technologijos ir sumani visuomenė“ ir konferencijos darbų leidinyje publikavo straipsnį „Vertikaliųjų šiluminių tiltelių laikančiųjų konstrukcijų sandūrose tyrimas“. Tais pačiais metais ŠVK renginyje „S.V.A.K.O. apdovanojimai 2020–2021: metų ryškiausieji!“ šis studentas buvo nominuotas „Metų proveržiu“.

2022 m. vasario mėn. Tadas buvo apdovanotas pirmąja Šiaulių UNESCO klubo įsteigta vardine Kazimiero Šavinio premija, skirta jaunų ir perspektyvių Šiaulių regiono mokslininkų, menininkų ir kitų aktyvių asmenų veiklai skatinti, Tadui apdovanojimas skirtas kaip gabiam ir perspektyviam inžinerijos mokslų studentui.

Būtina paminėti, kad Tadas atranda laiko ir kitoms veikloms, pavyzdžiui, sportui – Šiaulių valstybinės kolegijos studentas garsina Pakruojo vardą kaip brazilų džiu-džitsu imtynių meistras (klubas „Skorpionas-BJJ“), yra Lietuvos čempionato I–III vietų prizininkas. Sportininkas įsitikinęs, kad tiek sporte, tiek studijose, o vėliau ir siekiant karjeros – svarbiausia nebijoti sunkaus ir atkaklaus darbo. O tiems, kurie nebijo klysti, juk ir šypsosi sėkmė.

Šiaulių valstybinės kolegijos atstovai džiaugiasi, kad tarp geriausių šalies studentų, kurie įvertinami Prezidentų vardinėmis stipendijomis, mūsų aukštosios mokyklos studentai būna kone kasmet, tai – bendro švietimo įstaigos ir studentų darbo rezultatas.


Šiaulių valstybinės kolegijos informacija
T. Jonaičio asmeninio archyvo nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN