Praplaukė antrasis Drakono valčių festivalis (Kelmės r.)

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2022-08-23 22:33
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Rugpjūčio 13 - tą dieną, Kražiuose, antrą kartą vyko „Drakono valčių festivalis“, kuris į Kražius atvykti pakvietė dar gausesnį būrį dalyvių bei žiūrovų. „Drakono valčių festivalis“ – tai komandinio irklavimo renginys skatinantis aktyvumą, dovanojantis geriausias emocijas, patirtį ir žinias, suburiantis komandas bendram tikslui – gerai praleisti laiką ir žinoma, laimėti!

Šiemet festivalyje dalyvavo 11 mažųjų komandų, iš kurių 8 komandos varžėsi dėl prizinių vietų:
1. Kolainių kaimo bendruomenės komanda „KOLAINIAI“. Komandos vadovė – Vaida Linikienė.
2. Kelmės rajono socialdemokratų komanda „BIČIULIAI“. Komandos vadovas – Stasys Jokubauskas.
3. Kražių bendruomenės komanda „KRAŽIAI“. Komandos vadovas – Vygantas Mažonas.
4. Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komanda „KELMĖS UGNIAGESIAI“. Komandos vadovas – Modestas Selemonavičius.
5. Butkiškės kaimo bendruomenės komanda „TOKOPOMBO“. Komandos vadovas – Tomas Pocius.
6. Kražių seniūnijos komanda „GRAŽIAI“. Komandos vadovas – Rolandas Karčiauskas.
7. Kelmės rajono ukrainiečių komanda „SAN SANYCH“. Komandos vadovas – Tsiokh Illia.
8. Maneikių kaimo bendruomenės komanda „MANEIKIŲ KAIMO BENDRUOMENĖ“. Komandos vadovas – Žydrūnas Klimašauskas.

3 komandos festivalyje dalyvavo svečių teisėmis:
Komandos YLGAS 1, YLGAS 2 (Šiauliai) – jau 3 metus gyvuojančios komandos, kurių dalyviai irkluoja savo malonumui. Į renginį komandos atvyko su šūkiu „Už Antaną Lanką“. Komandų vadovas – Saulius Klimašauskas.

Komanda „IRKLO ŠEIMA“ taip pat atvyko iš Šiaulių. Šią komandą sudarė dvi atskiros komandos: „IRKLO SESĖS“ sujungė pajėgas su „IRKLO BROLIAIS“. „Irklo sesės“ – save pristatė kaip įvairių profesijų atstoves, kurios laisvalaikiu susiburia irklavimui. „Irklo broliai“ – tai olimpinių prizininkų komanda! Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas 2016 metais Rio de Žaneiro vasaros olimpinėse žaidynėse, baidarių ir kanojų irklavime iškovojo bronzos medalius.

Svečių komandos pakvietė kitas komandas sujungti jėgas ir renginio žiūrovams parodyti gražias parodomąsias didžiųjų valčių lenktynes. Šešios didžiosios komandos į startus stojo tokiomis komplektacijomis:
1. Kražių bendruomenės komanda „KRAŽIAI“ kartu su Kražių seniūnijos komanda „GRAŽIAI“.
2. Kelmės rajono ukrainiečių komanda „SAN SANYCH“ kartu su Butkiškės kaimo bendruomenės komanda „TOKOPOMBO“.
3. Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komanda „KELMĖS UGNIAGESIAI“ kartu su Kelmės rajono socialdemokratų komanda „BIČIULIAI“.
4. Maneikių kaimo bendruomenės komanda „MANEIKIŲ KAIMO BENDRUOMENĖ“ kartu su Kolainių kaimo bendruomenės komanda „KOLAINIAI“.
5. Komanda „IRKLO ŠEIMA“.
6. YLGAS 1 kartu su YLGAS 2 komanda.

Parodomųjų plaukimų metų netrūko gerų emocijų ir draugiško varžymosi, galiausiai nugalėjo – draugystė bei bendrystė!

Po gražių Kelmės rajono savivaldybės mero Ildefonso Petkevičiaus ir Lietuvos drakonų valčių federacijos atstovo Sauliaus Štarolio kalbų, mažųjų komandų kapitonams ištraukus burtus, buvo skelbiamas atkrentamojo plaukimo startas, kurio metu paaiškėjo finalininkai. Dėl 3 – 4 vietų varžėsi Maneikių kaimo bendruomenės komanda „MANEIKIŲ KAIMO BENDRUOMENĖ“ su Butkiškės kaimo bendruomenės komanda „TOKOPOMBO“. Dėl 1 – 2 vietų kovojo Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komanda „KELMĖS UGNIAGESIAI“ su Kolainių kaimo bendruomenės komanda „KOLAINIAI“.

Prizininkų lentelė išsidėliojo taip:
1. Kolainių kaimo bendruomenės komanda „KOLAINIAI“.
2. Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komanda „KELMĖS UGNIAGESIAI“.
3. Butkiškės kaimo bendruomenės komanda „TOKOPOMBO“.
4. Maneikių kaimo bendruomenės komanda „MANEIKIŲ KAIMO BENDRUOMENĖ“.

Festivalio metu netrūko pramogų, geros nuotaikos ir nesuvaidinto azarto. Renginio dalyviams gražiausias dainas dovanojo jaunoji Kelmės krašto atlikėja Evelina, Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro meno kolektyvų vadovė Jurgita. Kelmės rajono ukrainiečių komandos „SAN SANYCH“ nariai, pasipuošę Ukrainos vėliava bei vyshyvankomis, atliko tradicines savo krašto dainas, kurios sujaudino susirinkusiuosius iki sielos gelmių. Renginį vainikavo atlikėjos Laisvos pasirodymas. Atlikėja juokavo, kad sekančiais metais į Drakonų valčių festivalį grįš ne kaip atlikėja, o kaip dalyvė. Renginį vedė Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro meno skyriaus darbuotojos Jūratė ir Simona.

Dėkojame visiems festivalio dalyviams, žiūrovams ir rėmėjams už nuostabų laiką, geras nuotaikas, draugiškumą, skardų juoką, palaikymą.

Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro meno skyriaus vedėja
Simona Šarauskienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN