Kelmėje atostogavo vaikai iš Ukrainos

Naujienos: Švietimas , 2022-08-23 21:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Kelmės rajono savivaldybės vadovų sprendimu rugpjūčio 8–18 dienomis Kelmės rajone buvo organizuota vaikų vasaros stovykla „Žalias vėjas Ukrainos vaikams“. Į Kelmę atvyko 20 vaikų ir trys mokytojos iš Ukrainos Respublikos Novovolynsko miesto, su kuriuo Kelmės rajono savivaldybė yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį. Stovykloje dalyvavo ir 7 ukrainiečiai vaikai, šiuo metu su šeimomis gyvenantys Kelmėje ar Kelmės rajone.

Stovyklos vadovai Martynas Baranauskas, Robertas Mosėjus ir Marina Mogilevskaja vaikams organizavo išvykas į Kelmės krašto muziejų, Kryžių kalną, Palangą. Stovyklautojai Tytuvėnuose aplankė TytuvėnųŠvč. Mergelės Marijos Angelų karalienės bažnyčią ir bernardinų vienuolynoansamblį, Giliaus ežere turėjo galimybę paplaukioti jachtomis, baidarėmis ir vandenlentėmis, apsilankė prie Bridvaišio ežero, lipo į apžvalgos bokštą. Visi dviračiais keliavo į Šiluvą. Buvo organizuoti meninės veiklos, lietuviškų folklorinių šokių ir žaidimų užsiėmimai, susitikimas suŠiaulių vyskupijos jaunimo centro vadovu kunigu Arūnu Jankauskiu. Ukrainiečiai lankėsi ir Kelmėje vykusio profesionalaus meno festivalio „Vasaros spalvos“ koncertuose, dalyvavo Kražiuose vykusiose Drakono valčių varžybose.

Stovyklaujančius ukrainiečius aplankė Kelmės rajono savivaldybės meras Ildefonsas Petkevičius, Savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jokubauskas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Justina Zaleckienė. Susitikimo metu vaikai ir mokytojos dėkojo Savivaldybės vadovams už suteiktą galimybę atvykti į Kelmės kraštą, patirti tiek daug malonių įspūdžių. Ukrainiečių prašymu Savivaldybės vadovai ir stovyklos dalyviai ant Ukrainos Respublikos vėliavos užrašė linkėjimus Ukrainai. Vėliava su linkėjimais iškeliavo į Ukrainą, kita liko Kelmėje.

Stovyklą finansavo Kelmės rajono savivaldybė


šaltinis: https://www.kelme.lt/kelmeje-atostogavo-vaikai-is-ukrainos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN