Pravėrus VDA Telšių galerijos duris...

Naujienos: Švietimas , 2022-08-08 21:13
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Vilniaus dailės akademijos Telšių galerija atvėrė duris lankytojams. Startavus rugpjūčiui, skulptorius, VDA Telšių fakulteto dėstytojas, laikinai einantis galerijos vedėjo pareigas Donatas Repeika pakvietė į kiek neįprastą, tačiau bendruomenei patrauklų galerijoje veikiančių parodų pristatymą – surengta ekskursija „iš salės į salę“.

Lankytojai pakviesti pažinčiai su dviem parodomis: skulptoriaus Andriaus Ermino „Pjūvis“ ir Medalių ir mažosios skulptūros kūrėjų darbais „NE / GARBĖS MEDALIAI“.

Pažintis pradėta nuo Medalių ir mažosios skulptūros kūrėjų parodos pristatymo. Pirmiausia, lankytojai supažindinti su parodos pavadinimo atsiradimo kontekstu, taip pat iš daugiau kaip 70 parodoje eksponuojamo kūrinio buvo parinkti darbai labiausiai perteikiantys temą ir jos dvilypumą. Kiek ilgiau buvo stabtelta prie juvelyrės, VDA Telšių fakulteto docentės Beatos Zdramytės medalio mažai žinomam mąstytojui Justinui Mikučiui, taip pat prie Daumanto Kučo medalio, kuris lakoniškai, per skirtingus averso ir reverso paviršius atskleidžia temos dviprasmiškumą. Plačiau aptartas ir skulptoriaus iš Izraelio Sasha Serber darbas, kuris buvo skirtas lietuviams neįprastai temai – mėsos spausdinimui.

Vėliau pereita prie Andriaus Ermino parodos „Pjūvis“ apžvalgos. Pasak ekskursijos gido D. Repeikos, mažojoje salėje pateiktas darbas „Namas, kuriame gimiau“ atskleidžia visą parodos esmę. Gimtojo namo fragmentai: langai, stogo danga atsikartodami tampa kitų kūrinių motyvais. Didžiojoje salėje buvo išskirta vandens erdvė, kurioje ant sienos kabėjo kriauklių išklotinė, priešais ją – jūros pjūvis, taip pat pristatyti darbai „Čiurliai“, kurie kryptingai žiūrėdami į iš šiferio sukurtus karnizus pasakoja apie tikslingą kryptį namų link.

Nuo rugpjūčio 6 d. iki 27 d. VDA Telšių galerijoje veiks nauja – visų laikų VDA Telšių „dailiokų“ paroda „Peržiūros“.



VDA Telšių fakulteto informacija
Kontaktams:
Donata Kazlauskienė
Komunikacijos specialistė
Tel. 8 - 624 42891
El.p. donata.kazlauskiene@vda.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN