Naujojoje Akmenėje praūžė „Arterija’22 | Keliaujantys jaunimo metai“

Naujienos: Savivalda , 2022-08-08 20:20
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Rugpjūčio 5 dieną visus Akmenės rajono gyventojus ir svečius Naujosios Akmenės kultūros rūmų alėjoje pasitiko neeilinio renginio „Arterija’22 | Keliaujantys jaunimo metai“ veiklos. Jau antrą kartą vykstanti kultūros ir meno injekcija „Arterija“ šiemet susijungė su Jaunimo reikalų agentūros (toliau – JRA) iniciatyva „Keliaujančiais jaunimo metais“ ir visiems susirinkusiems pasiūlė daug įdomių, linksmų ir prasmingų veiklų.

2022-ieji paskelbti Lietuvos ir Europos jaunimo metais, šia proga net 9-iose savivaldybėse bus organizuojami „Keliaujantys jaunimo metai“, kurių metu vyksta diskusijos jaunimui aktualiomis temomis ir galimybių mugė. 5-tasis „Keliaujančių jaunimo metų“ renginys ir vyko pas mus, Naujojoje Akmenėje. Jo metu susirinkusieji galėjo išgirsti jaunimo politikos vizijas diskusijoje „Kas, jei ne mes? Kada, jei ne dabar?“, kur savo įžvalgomis dalinosi JRA Nacionalinės jaunimo politikos skyriaus vedėja Eglė Došienė, Akmenės rajono jaunimo reikalų koordinatorė Rūta Brazlauskaitė, Akmenės rajono „Jaunimo apskritojo stalo“ valdybos pirmininkė Jurgita Valčikaitė-Šidlauskienė, Akmenės rajono vicemeras, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Tomas Martinaitis, Akmenės rajono Jaunimo reikalų tarybos narė Rusnė Poškutė. Taip pat apie karjeros galimybes kitoje diskusijoje dalinosi Ramūnas Stonkus, Akmenės r. Tarybos narys, visuomenininkas ir Monika Kalinauskaitė, UAB „VMGcorp“ mokymų ir atrankų vadybininkė. Aktualius klausimus palietė trečiojoje diskusijoje „Daugiau balanso. Emocinė sveikata - kodėl ji tiek pat svarbi kaip ir fizinė?“ savo įžvalgomis besidalinusios Jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų (JPSPP) koordinatorė Justina Jagminienė ir psichologė Inga Grakauskienė. Na ir diskusijas užbaigė kūrybinės dirbtuvės „Ką gali jaunimas? Kas motyvuoja veikti ir kurti?“, kur be kitų pašnekovų kalbėjo ir Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sajungos Akmenės skyriaus vadovės Iveta Kraujutienė ir Sigita Basytė-Kupstienė bei Akmenės rajono „Jaunimo apskritojo stalo“ biuro narė Akvilė Kulvinskaitė.

Galimybių mugėje renginio dalyviai galėjo susipažinti su Europos Sąjungos teikiamomis naudomis jaunimui, sužinoti apie įvairias programas, kur galima įsitraukti, apie visa tai pasakojo Jaunimo reikalų agentūros bei Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje atstovės. Be to, buvo galima išbandyti tolerancijos ugdymo edukaciją, naudojant virtualios realybės akinius, kurią pristatė Klaipėdos miesto savivaldybės atstovės bei sudalyvauti „Gyvosios bibliotekos“ ir Aklųjų bibliotekos veiklose. Taip pat renginį savo veiklomis ir prisistatymais papildė ir mūsų krašto organizacijos: sporto klubas “Extempas”, atviras jaunimo centras “NewStone”, Akmenės jaunimo centras “IVIDU”, Akmenės gimnazijos mokinių taryba, LSDJS Akmenės skyrius ir svečiai – Radviliškio parapijos bendruomenės socialinių paslaugų centras.

Antroje renginio dalyje susirinkusiųjų laukė daug meninių pasirodymų. Vakarą pradėjo Gyvoji meno ekspozicija, kur įvairūs menininkai ir vaikai piešė kultūros rūmų alėjoje. Taip pat atsivėrė kultūros rūmų durys ir visi renginio dalyviai galėjo apžiūrėti rūmų viduje sukurtas instaliacijas. Vienas įspūdingiausių reginių buvo performansas „Ž.E.M.Ė.“, kuris buvo rodytas du kartus – dienos šviesoje ir tamsoje, pasitelkiant ypatingą apšvietimą. Šio performanso autoriai yra Justas Nagrockis ir Samanta Kateivaitė. Turbūt daugiausiai dėmesio pritraukė muzikinių grupių pasirodymai – koncertavo „Atika“, „Kedrostuburas“ ir „Sisters on wire“. Na ir galiausiai šį didelį renginį užbaigė šokių maratonas, kurio metu muzikos takelius miksavo didžėjai iki pat paryčių.

Renginį organizavo Akmenės rajono savivaldybės kultūros centras, Akmenės rajono „Jaunimo apskritasis stalas“, Jaunimo reikalų agentūra.


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/naujojoje-akmeneje-prauze-arterija22-keliaujantys-jaunimo-metai/4550


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN