Dėmesys seniūnijoms ir jų infrastruktūros gerinimui. Kokie darbai laukia Varnių ir Degaičių seniūnijoje? (Telšių r.)

Naujienos: Savivalda , 2022-07-02 05:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

„Seniūnijų siekiai ir uždaviniai skirtingi, tačiau visas jas sieja – lėšų poreikis, kuris kaip ir daugumoje seniūnijų nukreiptas į pastatų ir vidaus patalpų remonto darbus, lauko erdvių sutvarkymą, kelių infrastruktūros gerinimą ir daugeliui kitų dalykų. Mūsų siekis, kuo labiau atnaujinti rajono infrastruktūrą, seniūnijų poreikius tenkinant pagal Savivaldybės biudžeto galimybes ir esančių problemų sprendimo reikalingumą. Tęsiu apžvalgą apie seniūnijose numatytus darbus gerinančius viešąją infrastruktūrą, šį kart aptarsiu, kokie darbai laukia Varnių ir Degaičių seniūnijose.

VARNIŲ SENIŪNIJA

Siekiant didinti Varnių seniūnijos patrauklumą, gerinti pėsčiųjų takų būklę, numatytas projekto parengimas ir šaligatvių įrengimas Vytauto gatvėje nuo 15 iki 51 namo, darbams skirta – 55 tūkst. eurų. Taip pat teritorijoje nuo Vytauto g. iki kapinių bus įrengiamas apšvietimas, naujos apšvietimo atramos, LED šviestuvai. Įrengtas šaligatvis seniūnijos gyventojams ir miesto svečiams pagerins susiekimą, padės lengviau pasiekti miesto kapines. Šiuo metu šaligatvių būklė itin prasta, o esant lietingam orui susidaro vandens perteklius, kuris ne tik nusėda šaligatvio dalyje, tačiau plūsta ir į gyventojų kiemus.

Numatytos lėšos Varnių miesto Ežero g. kapitalinio remonto projektavimo darbams atlikti.
35 tūkst. eurų skirti Telšių r. Motiejaus Valančiaus gimnazijos įvažiavimo remonto (asfaltavimo) darbams bei vietoje nugriautų avarinės būklės dirbtuvių automobilių stovėjimo aikštelės įrengimui.

8000 tūkst. eurų numatyti lietaus nuotekų trasos remontui Janapolėje, šiuo metu darbai jau atlikti Viržuvėnų g. 6.

Suprantant kelių būklės svarbą gyventojams 2022-20224 m. Telšių rajono savivaldybės Kelių priežiūros ir plėtros programoje numatytas Valančiaus g. kapitalinis remontas, įrengiant asfaltbetonio dangą (projektiniai darbai jau yra atlikti).


DEGAIČIŲ SENIŪNIJA

Degaičiuose šiemet bus vykdomas sporto salės (Degaičių g. 3) dušinės remontas bei dujinio katilo ir šildymo sistemos keitimas, darbams skirta – 16 tūkst. eurų.

Bus įgyvendintas laimėtas dalyvaujamojo biudžeto projektas „Anulėnų tvenkinio valymo ir rekreacinės teritorijos tvarkymo darbai”, kuriam iš Savivaldybės biudžeto skirta – 20 tūkst. eurų.
Kelių tvarkymas seniūnijose viena aktualiausių problemų, todėl noriu akcentuoti, kad šiai sričiai Degaičių seniūnijoje didesnis dėmesys bus skiriamas 2023 m. 2022-20224 m. Telšių rajono savivaldybės Kelių priežiūros ir plėtros programoje numatytas Parko g. kapitalinis remontas, atnaujinant asfalto dangą, įrengiant lietaus nuotekų tinklus, apšvietimą, pėsčiųjų taką.

Visos seniūnijos vienodai svarbios ir palaipsniui visose stengiamasi atlikti būtinus darbus, investuoti į geresnę, gyventojams labiau pritaikytą infrastruktūrą. Racionaliai panaudojant turimus išteklius, galima užtikrinti efektyvią seniūnijų veiklą ir visose seniūnijose teikti gyventojams vienodai kokybiškas paslaugas“, - apie seniūnijose numatytus ir jau atliekamus darbus komentavo Administracijos direktorius Tomas Katkus.


šaltinis: https://telsiai.lt/go.php/lit/Demesys-seniunijoms-ir-ju-infrastrukturos-gerinimui-kokie-darbai-laukia-varniu-ir-degaiciu-seniunijose


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN