RKL atkrintamosiose varžybose Plungės „Olimpas“ išplėšė pergalę prieš Biržų „Biržai KKSC“ komandą (86:85)

Naujienos: Sportas , 2018-03-15 17:23
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kovo 13 dieną UAB „Žemaitijos suvenyras“ sporto salėje įvyko pirmosios olimpiečių RKL atkrintamosios varžybos su Biržų „Biržai KKSC“. Komandos šiame atkrintamųjų etape rungtyniaus iki 2 pergalių. Nors priešininkai turnyro lentelėje užima 11 – ą vietą , olimpiečiams yra tekę nuo jų nukentėti pirmajame RKL reguliariojo sezono varžybų rate išvykoje 88:87.
Prasidėjus varžyboms svečius iš karto lydėjo sėkmė, pirmasis kėlinys baigėsi jų naudai 14:27. Antrojo kėlinio metu fortūna atsigręžė mūsiškiams, jie kėlinį laimėjo 25:15. Po dviejų kėlinių olimpiečiai nuo priešininkų atsiliko visai nedaug – 3 taškais 39:42. Trečiasis kėlinys baigėsi 24:23 plungiškių naudai. Intrigos varžybų pabaigoje netrūko, komandos žygiavo taškas į tašką. Likus 11 – ai sekundžių iki rungtynių pabaigos biržiečiai rezultatą persvėrė savo naudai, rodėsi, kad svečiai išsiveš pergalę, viską pakeitė įspūdingo grožio mūsiškių ataka.
Lemiama ataka, kuriai buvo likę mažiau nei 1 sekundė, priklausė Plungės krepšininkams. Kamuolį už šoninės linijos išmetinėjęs gynėjas Modestas Jurkaitis pamatė į baudos aikštelę įbėgantį Deividą Rasį, o šis spėjo pagauti kamuolį ore ir pelnyti pergalingus taškus su finaline sirena 86:85. Plungiškių krepšininkų ir jų sirgalių džiaugsmui nebuvo ribų...
Mūsiškių komandoje Eimantas Žilius įmetė 23 taškus, atkovojo 12 kamuolių, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 31 naudingumo balą. Deividas Rasys pelnė 13 taškų, atkovojo 9 kamuolius, išprovokavo 6 varžovų pražangas ir surinko 19 naudingumo balų. Modestas Jurkaitis įmetė 16 taškų, atkovojo 9 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų. Mindaugas Tamušauskas prie komandos rezultato prisidėjo 12 taškų.
Biržiečių komandoje daugiausia net 43 naudingumo balus surinko Pavelas Braknys (12 Nr.). Jis pelnė 32 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir išprovokavo 7 mūsiškių pražangas. Jokūbas Švambaris (21 Nr.) surinko 17 naudingumo balų, įmetė 21 tašką ir atkovojo 4 kamuolius. Šarūnas Valunta (9 Nr.) surinko 11 naudingumo balų, įmetė 15 taškų ir baudas metė 100 proc. taiklumu.
Plungės „Olimpas“ sulaukė neeilinio sirgaliaus, Plungės rajono savivaldybės direktoriaus Gintaro Bagužio.
Plungės „Olimpo“ krepšininkai jau savo sąskaitoje turi vieną pergalę. Kadangi žaidžiama iki dviejų pergalių, dar laukia vienas arba du susitikimai su Biržų krepšininkais. Viskas paaiškės kovo 16 dieną, kai olimpiečiai svečiuose antrąjį kartą susitiks su biržiečiais. Olimpiečių nesėkmės atveju kovo 19 dieną, pirmadienį namuose įvyks paskutinės trečiosios varžybos.
Šių varžybų metu įvyko konkurso „Metimas į krepšį iš aikštės vidurio“ finalas. Buvo šiek tiek nerimo, kad visiems finalininkams Matui Rupeikai, Deividui Saliui, Edvinui Kazbaraičiui, Simonui Lapiui ir Virgilijui Armaliui neužteks ilgosios pertraukos sudalyvauti konkurso finale. Tačiau nerimauta be reikalo, pirmasis prie linijos stojęs Simonas Lapis švystelėjo kamuolį tiesiai į krepšį. Jam atiteko pagrindinis prizas – kelionė dviem asmenims į Stokholmą. VšĮ „Plungės olimpiečiai“ direktorius Algirdas Šimkevičius dėkoja kelionių agentūros „Ladonas“ vadovams už įsteigtą prizą.


VšĮ „Plungės olimpiečiai“ direktoriaus Algirdo Šimkevičiaus inf.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN